Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μιλφέιγ με κρέμα καφέ!

21 Οκτωβρίου 2013
Μιλφέιγ με κρέμα καφέ!

Υλικά:

400 γρ. έτοιμη ζύμη κουρού ή ζύμη για τάρτες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΦΕ
140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τζιαντούγια (γάλακτος με φουντούκια)
130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (65% περιεκτικότητα σε κακάο)
280ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
10 γρ. στιγμιαίο καφέ, σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία:
Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.

Φτιάξτε την κρέµα καφέ. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ρίξτε στο µπολ τις 2 σοκολάτες, τον στιγµιαίο καφέ και 80ml από την κρέµα γάλακτος, ανακατεύοντας σταδιακά µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Στο µεταξύ ανοίξτε το φύλλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και κόψτε το σε 12 παραλληλόγραµµα κοµµάτια διαστάσεων 9 x 4 εκ. Βάλτε τα φύλλα σε ταψί που έχετε καλύψει µε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στη µεσαία σχάρα για 12΄. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.

Βάλτε σε ένα µπολ την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος και χτυπήστε τη σε µίξερ χειρός, µέχρι να γίνει σαντιγί που στην επιφάνειά της σχηµατίζονται µικρές κορυφές. Ρίξτε στο µπολ µε τη σαντιγί το µείγµα σοκολάτας που έχετε ετοιµάσει, οµογενοποιώντας απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης. Μεταφέρετε το µείγµα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής µε κορνέ, µε µύτη διαµέτρου 3 εκ.

Πάρτε 3 κοµµάτια φύλλου και σχηµατίστε από 3 ροζέτες στην επιφάνεια του καθενός, τοποθετώντας έπειτα το ένα πάνω στο άλλο. Κάντε το ίδιο και µε τα υπόλοιπα φύλλα, δηµιουργώντας 4 µιλφέιγ.

Πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share