Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η χαρά του φοιτητή - Μακαρόνια έτοιμα σε 1 λεπτό; Το super tip για να το πετύχεις!

Απίστευτο!

30 Αυγούστου 2022 12:02
Η χαρά του φοιτητή - Μακαρόνια έτοιμα σε 1 λεπτό; Το super tip για να το πετύχεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μόλις 1 λεπτό θα χρειαστείς για να βράσεις τα μακαρόνια σου αρκεί να ακολουθήσεις το παρακάτω tip.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις ένα μπολ με νερό και να βάλεις μέσα σε αυτό τα μακαρόνια σου. Άφησέ τα στο μπολ για ένα ολόκληρο βράδυ. Όταν την επόμενη μέρα θα θέλεις να μαγειρέψεις τα μακαρόνια σου, αρκεί να τα βάλεις σε βραστό νερό και να περιμένεις σε 1 λεπτό.

Οι 2 κινήσεις που κάνουμε όλοι και καταστρέφουν τα μακαρόνια

Τα μακαρόνια είναι πάντοτε ένα αγαπημένο μας πιάτο, καθώς είναι εύκολα, γρήγορα και νόστιμα με μια ωραία σάλτσα, αν και φυσικά χρειάζεται πρώτα να είμαστε προσεκτικοί, προτού τα δοκιμάσουμε.

Δεν αρκεί, δηλαδή, απλά να βράσουμε τα ζυμαρικά, τα οποία έχουν επίσης τους δικούς τους μύθους. Υπάρχουν, μάλιστα, κλασικά λάθη που κάνουμε και δεν τα γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα τα μακαρόνια να μην έχουν τη γεύση, που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε.

μακαρονια-βρασιμο-30-8

Τα... κλασικά λάθη στο μαγείρεμα

Ένα από αυτά τα λάθη, είναι να μη ρίχνουμε αλάτι στο νερό που βράζει στην κατσαρόλα, ή να το ρίχνουμε πολύ νωρίς, με το νερό ακόμη να είναι κρύο. Το σωστό είναι να το ρίχνουμε, όταν το νερό έχει ήδη πάρει μία βράση.

Το άλλο είναι να ρίχνουμε λάδι στο νερό, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα. Καλύτερο είναι να το βάζουμε πάνω από τα μακαρόνια και να ανακατεύουμε, όταν τα έχουμε σουρώσει, ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Εναλλακτικά βάζουμε και βούτυρο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share