Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυριακάτικη «κόλαση» στο ψυγείο: Το πιο εύκολο σοκολατένιο γλυκό με φρυγανιές

Όαση!

28 Αυγούστου 2022 12:31
Κυριακάτικη «κόλαση» στο ψυγείο: Το πιο εύκολο σοκολατένιο γλυκό με φρυγανιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πώς θα σας φαινόταν να είχατε τώρα ένα σοκολατένιο γλυκό, που κάθε μπουκιά να είναι και όνειρο; Με υλικά που όλοι έχετε στο σπίτι σας, μπορείτε να φτιάξετε τώρα, εύκολα και γρήγορα το πιο νόστιμο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ πως να φτιάξετε vegan γλυκό ψυγείου με γάλα αμυγδάλου και νηστήσιμα μπισκότα.

Υλικά

12 φρυγανιές

Για το σιρόπι:

  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Νερό 1 ποτήρι

Για την κρέμα:

  • Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
  • Κορν Φλάουερ 4 κ.σ.
  • Κακάο 4 κ.σ. γεμάτες
  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κ.σ. γεμάτες
  • Ζάχαρη 5 κ.σ.
  • Κουβερτούρα 50 γρ
  • Βιτάμ 50 γρ

φρυγανιεσ-γλυκο-ψυγειου-28-8

Για το γλάσο:

  • Κρέμα Γάλακτος 250 γρ
  • Κουβερτούρα 230 γρ
  • Βιτάμ 2 κ.σ
  • Για την διακόσμηση
  • Σταγόνες Σοκολάτας Λίγες

Εκτέλεση

Για την βάση:

  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του τις φρυγανιές. Ξεκινάμε να βράζουμε το σιρόπι μας βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε το σιρόπι μας για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι σιροπιάζουμε τις φρυγανιές σιγά σιγά με το καυτό σιρόπι.

Για την κρέμα:

  • Διαλύουμε σε ένα μπολάκι με λίγο γάλα από το 1 λίτρο, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλεύρι. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι. Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με την ζάχαρη το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε την κρέμα αφού πήξει από την φωτιά και σπάμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και πάλι. Προσθέτουμε και το βιτάμ ανακατεύουμε και η κρέμα μας είναι έτοιμη. Όπως είναι καυτή την ρίχνουμε πάνω από τις φρυγανιές και την στρώνουμε καλά.

Για το γλάσο:

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί ελαφρώς. Στην συνέχεια σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το βιτάμ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να κρυώσει το γλάσο και να γίνει λείο.
  • Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και κρατώντας το ακριβώς στη μέση του γλυκού ξεκινάμε να ρίχνουμε το γλάσο. Στην συνέχεια βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Το ξανά βγάζουμε από το ψυγείο και το διακοσμούμε με τις σταγόνες σοκολάτας. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για όλη την νύχτα και απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share