Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βαρένικα - Το πιο νόστιμο και εύκολο ποντιακό ζυμαρικό!

18 Οκτωβρίου 2013
Βαρένικα - Το πιο νόστιμο και εύκολο ποντιακό ζυμαρικό!

Υλικά:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.γ. κοφτό αλάτι

Για την γέμιση
400 γρ. ανθότυρο φρέσκο αλατισμένο, θρυμματισμένο
2 κουτ. σουπ. αγελαδινό βούτυρο
1 κουτ. σουπ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ρίχνομε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό, ετοιμάζομε μια ζύμη τόσο σφιχτή και ομοιγενής ώστε να ανοίγεται ευκολα σε φύλλο. Την αφήνουμε σκεπασμενη με βαμβακερή πετσέτα να ξεκουραστεί για μία ώρα.
2. Ανοιγομε το φύλλο επάνω σε καλά αλερωμένη επιφάνεια αφού το χωρίσουμε σε μικρές μπαλίτσες . Παίρνομε το 1/4 ή το 1/3 της ζύμης και ανοίγομε φύλλο, πάχους 2 περίπου χιλιοστών. Κόβουμε με το μαχαίρι και χρησιμοποιόντας ένα κουπ- πατ ή ένα πιάτάκι του καφέ στρογγυλά τεμάχια ζύμης.
3. Τα κομμάτια ζύμης που έχομε κόψει, τα γεμίζομε στο κέντρο τους με μια κουταλια της σούπας ανθότυρο και τα κλείνομε σε σχήμα στρογγυλλό έτσι ώστε να μοιάζει με ένα μεγάλο τορτελίνι . Τα τοποθετούμε επάνω σε βαμβακερή πετσέτα και τα σκεπάζομε με μια υγρασιασμένη επίσης βαβμακερή πετσε΄τα για να μην ξεραθούν.
4. Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα κατά τα 3/4, προσθέτοντας και αλάτι. Όταν αρχίσει να κοκλάζει πολύ καλά το νερό, ρίχνομε τα βαρένικα. Τα αφήνετε να βράσουν για 12΄-15΄ και τα βγάζετε με μια κουτάλα τρυπητή, στραγγίζοντάς τα καλά. Τα τοποθετείτε σε μια βαθιά πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά . Συνεχίζουμε μέχρι να βράσουν όλα τα βαρένικα.
5. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνομε καλά το αγελαδινό βούτυρο μαζί με την πάπρικα και περιχύνομε τα βαρένικα. Τρώγονατι μόνο ζεστά

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share