Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022

Πραγματική πανδαισία γεύσεων: Τοποθέτησε 10 φέτες μπέικον στο αλουμινόχαρτο και τύλιξε τον κιμά - Θα πάθετε πλάκα!

Ό,τι καλύτερο έχετε δοκιμάσει!

17 Αυγούστου 2022 12:34
Πραγματική πανδαισία γεύσεων: Τοποθέτησε 10 φέτες μπέικον στο αλουμινόχαρτο και τύλιξε τον κιμά - Θα πάθετε πλάκα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε μια γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι, ακόμα και οι πιο δύσκολοι στο φαγητό, τότε ρίξτε μια ματιά στη παρακάτω συνταγή για γεμιστό ρολό κιμά. Γίνεται πανεύκολα και μέσα σε μια ώρα είναι έτοιμο!

Με την ευκαιρία δείτε εδώ για ποιους λόγους πρέπει να μαρινάρετε το κρέας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό κιμά βόειο
  • 1⅓ φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 6-8 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί
  • 100 γραμμάρια σπανάκι
  • 10-15 φέτες μπέικον

Οδηγίες:

  • Ανακατέψτε τον κιμά με τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά.
  • Σε ένα μεσαίο ταψί απλώστε ένα αλουμινόχαρτο και πιέστε το μείγμα με τον κιμά για να γίνει ένα λεπτό και επίπεδο. Στη συνέχεια, απλώστε πάνω του τις φέτες από ζαμπόν, τυρί και στο κέντρο το σπανάκι.
  • Με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου, τυλίξτε το ρολό κιμά για να πάρει το μορφή κυλίνδρου. Κλείστε τα πλαϊνά με κιμά για να μη βγει το περιεχόμενο κατά το ψήσιμο.
  • Απλώστε ξανά το αλουμινόχαρτο στο ταψί και καλύψτε όλη την επιφάνεια με φέτες από μπέικον. Στη συνέχεια, τοποθετήστε πάνω το ρολό κιμά και με τον ίδιο τρόπο όπως πριν τυλίξτε το ρολό μέχρι οι φέτες να καλύψουν ολόκληρο το ρολό.
  • Τυλίξτε το ρολό με το αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο έπειτα από 30 λεπτά για να ξεροψηθεί το μπέικον.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share