Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας!

18 Οκτωβρίου 2013
Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας!

Υλικά

Για τη μους μαύρης σοκολάτας
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55& περιεκτικότητα σε κακάο)
2 ½ φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
4 κ.σ. κακάο σκόνη
½ φλιτζ. τσαγ. νερό ζεστό


Για τη μους λευκής σοκολάτας
300 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
2 ½ φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Διαδικασία

Φτιάξτε τη μους μαύρης σοκολάτας.

Κόψτε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια, ρίξτε τη σε ένα μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων στη χαμηλή ταχύτητα για 15-20΄΄ να λιώσει η σοκολάτα. Αν χρειαστεί επαναλάβετε για 5΄΄ ακόμα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κακάο με ½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, αδειάστε το στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπήστε τη σε σαντιγί με ένα μίξερ χειρός. Προσθέστε και τη σαντιγί στο μείγμα της κουβερτούρας ανακατεύοντας απαλά και με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Φτιάξτε τη μους λευκής σοκολάτας.

Βάλτε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο νερό να μαλακώσουν. Κόψτε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια, ρίξτε τη σε ένα μπολ μαζί με 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων στη χαμηλή ταχύτητα για 15-20΄΄ να λιώσει η σοκολάτα. Αν χρειαστεί επαναλάβετε για 5΄΄ ακόμα. Όταν λιώσει η σοκολάτα, στραγγίστε πολύ καλά με τα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και προσθέστε τα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπήστε τη σε σαντιγί με ένα μίξερ χειρός. Προσθέστε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά και με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Γεμίστε ποτήρια με τη μους μαύρης σοκολάτας μέχρι τη μέση και από πάνω γεμίστε με τη μους λευκής σοκολάτας. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο να παγώσει η μους και σερβίρετε.

Tip: Γαρνίρετε τη μους με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share