Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022

Αμαρτωλό μπανόφι με μπανάνα, καραμέλα και σοκολάτα - Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου!

Η πιο γλυκιά αμαρτία!

12 Αυγούστου 2022 11:47
Αμαρτωλό μπανόφι με μπανάνα, καραμέλα και σοκολάτα - Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που πολλοί έχουν γενέθλια. Οπότε τι καλύτερο από το να φτιάξετε μόνοι σας την τούρτα γενεθλίων των αγαπημένων σας προσώπων! Μπανάνα, καραμέλα, σοκολάτα και λευκή πληθωρική κρέμα αποτελούν λίγα μόνο από τα υλικά αυτής της καταπληκτικής συνταγής.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ανάλαφρο και πεντανόστιμο: Φραουλογλυκό ψυγείου της στιγμής με γιαούρτι και σαβαγιάρ

Αυτό το γλυκό ψυγείου, παραμένει δροσερό και απολαυστικό παρά τις διαφορετικές στρώσεις του. Σερβίρεται σαν απλό επιδόρπιο, αλλά-γιατί όχι-και σαν τούρτα γενεθλίων!

Υλικά

  • λίγο σπορέλαιο για τη φόρμα
  • 750 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτί dulce de leche («μαρμελάδα γάλακτος», από τα σούπερ μάρκετ)
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου digestive (30-32 τεμ.)
  • 6 μικρές μπανάνες, σε ροδέλες
  • 50 ml κουβερτούρα, σε ξύσμα*

Tips

  • Ξύσμα σοκολάτας παίρνουμε αν την τρίψουμε προσεκτικά στην πολύ χοντρή πλευρά του τρίφτη

Διαδικασία

Αμαρτωλό μπανόφι με μπανάνα, καραμέλα και σοκολάτα - Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου!

Βήμα 1

Αλείφουμε με λίγο λάδι μια βαθιά στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. χωρίς τρύπα, με αποσπώμενο πάτο. Στρώνουμε βάση και πλαϊνά με αλουμινόχαρτο (το λάδι θα το βοηθήσει να κολλήσει).

Βήμα 2

Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί με σφιχτές κορυφές. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα γάλακτος σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Βήμα 3

Στρώνουμε τη βάση της φόρμας με μπισκότα γεμίζοντας τα κενά με μικρότερα σπασμένα κομμάτια. Στρώνουμε το 1/4 από τη σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με μια στρώση ροδέλες μπανάνας και περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα γάλακτος.

Βήμα 4

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές. Την τέταρτη και τελευταία φορά στρώνουμε μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή, ιδανικά, όλη τη νύχτα. Διατηρούμε στο ψυγείο και την υπόλοιπη μαρμελάδα γάλακτος.

Βήμα 5

Για το σερβίρισμα, ανοίγουμε προσεκτικά τη φόρμα, βγάζουμε την τούρτα και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Βήμα 6

Γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας και περιχύνουμε με την καραμέλα γάλακτος (τη ζεσταίνουμε λίγο για να πέφτει πιο εύκολα).

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share