Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαχταριστές πατάτες φούρνου: Το μυστικό για να είναι τραγανές σαν τηγανητές απ' έξω και «λουκούμι» μέσα (Video)

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα

10 Αυγούστου 2022 16:00
Λαχταριστές πατάτες φούρνου: Το μυστικό για να είναι τραγανές σαν τηγανητές απ' έξω και «λουκούμι» μέσα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πατάτες σε οποιαδήποτε μορφή τους είναι αδιαμφησβήτητα το αγαπημένο συνοδευτικό μικρών και μεγάλων. Βραστές, στο φούρνο, τηγανιτές, σε πουρέ, σε σαλάτα -υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να απολαύσει κανείς τις πατάτες και η ελληνική κουζίνα προσφέρει πληθώρα επιλογών για νόστιμες παραλλαγές. Παράλληλα, δείτε εδώ το κρυφό «όπλο» για να ξεφλουδίσετε τις πατάτες χωρίς κόπο!

Ωστόσο, μετά από αυτή τη λαχταριστή συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου που βρήκαμε, ενδέχεται όλες οι άλλες εκδοχές του αγαπημένου πιάτου να σας φαίνονται βαρετές και να σας αφήνουν ανικανοποίητους.

Αν θέλει κανείς να αποφύγει τις τηγανιτές πατάτες, το μαγείρεμα στο φούρνο αποτελεί μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή, η οποία όπως αποδεικνύει η παρακάτω συνταγή μπορεί να είναι επίσης και πιο λαχταριστή. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο βράσιμο πριν το ψήσιμο και την προσθήκη ενός συστατικού «κλειδί».

Υλικά

  • 2 κιλά πατάτες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Αλάτι
  • Σκόνη σκόρδου
  • Καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Βράστε τις πατάτες σας πριν τις ψήσετε. Βάλτε σε μία κατσαρόλα περίπου 2 λίτρα νερό και προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα.
  3. Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το μέγεθος των πατατών και το είδος κοπής. Ενδεικτικά, οι πατάτες σε κύβους βράζουν για περίπου 8 με 10 λεπτά.
  4. Αφού βράσουν στραγγίστε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τες εκεί για ένα λεπτό μέχρι να φύγει η υγρασία τους.
  5. Στρώστε το ταψί σας με λαδόκολλα και απλώστε πάνω τις πατάτες. Περιχύστε το ταψί με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι, σκόνη σκόρδου και καπνιστή (ή γλυκιά) πάπρικα κατά βούληση.
  6. Τοποθετήστε το ταψί στη μέση του φούρνου και ψήστε για 20'. Μετά ανακατέψτε τις πατάτες με μια σπάτουλα και ψήστε για άλλα 20-30' μέχρι να γίνουν τραγανές και να χρυσαφίσουν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share