Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Περίσσεψε ο κιμάς από τα μακαρόνια; 3+1 συνταγές για να τον αξιοποιήσετε έξυπνα!

Δε θα τον πετάξετε ποτέ ξανά

10 Αυγούστου 2022 11:36
Περίσσεψε ο κιμάς από τα μακαρόνια; 3+1 συνταγές για να τον αξιοποιήσετε έξυπνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προσωπικά, θεωρώ πως τα μακαρόνια με κιμά συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο απολαυστικά και εύκολα φαγητά του κόσμου. Το μόνο «κακό» είναι ότι όταν τα μαγειρεύετε, ίσως, μερικές φορές να σας περισσεύει αρκετός κιμάς τον οποίο δεν ξέρετε τι να τον κάνετε.

Παράλληλα, δείτε αυτό το απίστευτο κόλπο με κιμά

Για την ακρίβεια, στην καλύτερη ή τον καταψύχετε για μια άλλη φορά και στη χειρότερη τον αφήνετε εκεί μέχρι να χαλάσει και, τελικά, τον πετάτε. Σας έχουμε 4 φανταστικές ιδέες για να τον αξιοποιήσετε άμεσα και να μην πάει (αδικο)χαμένος.

Αρχικά, σκεφτείτε το εξής: Ο κιμάς έχει ήδη καρυκεύματα, λαχανικά και σάλτσα. Άρα είναι από μόνος του κάτι πεντανόστιμο. Άρα δεν χρειάζεται έξτρα προσθήκες ή μαγείρεμα, οπότε εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον βάλετε μέσα σε άλλα φαγητά ή σνακ. Και με αυτό τον τρόπο να τα απογειώσετε.

Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε με την τυπική λογική συνταγής γιατί σήμερα δεν θα μιλήσουμε με «συνταγές». Σας προτείνουμε ιδέες για να πάρετε έμπνευση και για δικές σας δημιουργίες.

Ψητές πατάτες στο φούρνο

κιμασ-μακαρονια-φαγητο-10-8

Μέσα σε ένα αλουμινόμχαρτο βάλτε μια πατάτα και ψήστε τη με τη φλούδα. Όταν είναι έτοιμη, ανοίξτε την στα δύο, αφαιρέστε μέρος του εσωτερικού της ψίχας και συμπληρώστε με κιμά, μυρωδικά και τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήστε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Κιμαδοπιτάκια

κιμασ-μακαρονια-φαγητο-10-8

Απλώς παίρνετε ένα φύλλο της επιλογής σας, το χωρίζετε σε τετράγωνα και τα γεμίζετε με κιμά. Μπορείστε να προσθέσετε έξτρα καλαμπόκι ή άλλα βραστά λαχανικά. Αφού τα τυλίξετε, απλώνετε στην επιφάνεια τους αυγό με γάλα και τα ψήνετε για μισή ώρα.

Πίτσα με κιμά

κιμασ-μακαρονια-φαγητο-10-8

Έτσι όπως φτιάχνετε την πίτσα, (είτε με δική σας ζύμη, είτε με ζύμη του εμπορίου), απλώνετε πάνω σε αυτή σάλτσα ντομάτας, αλλαντικά, τυρί, μανιτάρια και, φυσικά, κιμά! Ψήστε την στον προβλεπόμενο χρόνο.

Τορτίγιες με κιμά

κιμασ-μακαρονια-φαγητο-10-8

Φρυγανίζετε τις τορτίγιες στην τοστιέρα ή στο τηγάνι. Τις γεμίζετε με τριμμένο τυρί, κιμά και υλικά της επιλογής σας (π.χ. καλαμπόκι, φασόλια, πιπεριές, τριμμένο καρότο-αν θέλετε να φτιάξετε τη μεξικάνικη εκδοχή ή αλλιώς τα τάκος) και τις ψήνετε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με γιαούρτι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share