Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο ψητό με σάλτσα ρόκας και γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης!

17 Οκτωβρίου 2013
Κοτόπουλο ψητό με σάλτσα ρόκας και γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης!

Υλικά

για σάλτσα ρόκας
2 μάτσα ρόκα
1 κουτ. Γλυκού φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4-6 σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι-πιπέρι
4 στήθη κοτόπουλου

για τις πιπεριές
8 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκες
400 γρ. φέτα
100 γρ. Μανούρι
1 κρόκο αυγού
3 φρέσκα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο φρέσκο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Φτιάχνετε τις πιπεριές. Τις χαράζετε κατά μήκος 2-3 εκατοστά από πάνω προς τα κάτω και τις ρίχνετε σε ζεματισμένο νερό για 4 λεπτά , τις αφαιρείτε και τις ξεφλουδίζετε.
2. Σε μια μπασίνα ρίχνετε τα τυριά , το λάδι, το πιπέρι, το αυγό, το λάδι και το θυμάρι με τον μαϊντανό ψιλοκομμένα. Τα ζυμώνετε και γεμίζετε τις πιπεριές προσεχτικά να μην διαλυθούν
3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο με ένα σύρμα μαρινάρετε τα φιλέτα με αυτό.
4. Ψήνετε τα κοτόπουλα στην γκριλιέρα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και τις πιπεριές για 2 λεπτά από κάθε πλευρά προσεκτικά να μη φύγει η γέμιση
5. Φτιάχνετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματίζετε την ρόκα για 1 λεπτό χωρίς τα κοτσάνια. Αφαιρείτε , στραγγίζετε καλά και βάζετε σε ένα μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και χτυπάτε καλά προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο
6. Σερβίρετε τις πιπεριές με το κοτόπουλο και την σάλτσα ρόκας από πάνω

Συχνά Λάθη
Να μην έχουν ζεματιστεί καλά οι πιπεριές και να μη ξεφλουδίζονται

Συμβουλή
Χρησιμοποιήστε λίγη από την σάλτσα ρόκας στη γέμιση πιπεριάς

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share