Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Την έκανα ταράτσα! Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια

Θα πάθετε την πλάκα σας!

8 Αυγούστου 2022 14:43
Την έκανα ταράτσα! Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το απόλυτο φαγητό για εσάς τους καλοφαγάδες και τους μερακλήδες! Μια εύκολη μακαρονάδα με αργομαγειρεμένο κοκκινιστό κόκορα, που μπορεί να βρίσκεται αχνιστή στο πιάτο σας!

Δείτε επίσης: Κόψτε το «μαχαίρι»: Μην ξαναρίξετε ποτέ κρύο νερό στα μακαρόνια κατά το σούρωμα!

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κόκορας, κομμένος σε 8 - 10 κομμάτια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες, ολόκληρες
  • 800 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 300 - 400 ml ζωμός κότας
  • 100 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
  • 500 γρ. χοντρά μακαρόνια
  • 1/4 ματσάκι δυόσμος (τα φύλλα), ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή πριν τα χρησιμοποιήσουμε
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Την έκανα ταράτσα! Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια
Πηγή: gastronomos.gr

  1. Για να φτιάξουμε κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια, αρχικά αλατίζουμε καλά τις μερίδες του κόκορα.
  2. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις μερίδες του πουλερικού (σε δύο δόσεις αν δεν χωράνε μονομιάς) και τις σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Προσθέτουμε στα κενά του σκεύους τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα περίπου 3 λεπτά, προσέχοντας να μη μαυρίσει το σκόρδο, γιατί θα πικρίσει.
  5. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  6. Τότε, βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια από το στήθος που θα έχουν ήδη μαλακώσει καλά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά (αν τα αφήσουμε παραπάνω στην κατσαρόλα, θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν).
  7. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τα μπούτια για άλλα 30 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά και με κλειστή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν και το ψαχνό να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο.
  8. Βγάζουμε τα κομμάτια του πουλερικού με λίγη σάλτσα σε μια πιατέλα και τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να διατηρηθούν ζεστά.
  9. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  10. Τα μαγειρεύουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ρουφήξουν μέρος της σάλτσας, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο από το ζωμό ή το νερό.
  11. Σερβίρουμε τον κόκορα με τα μακαρόνια και τη σάλτσα.
  12. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τριμμένη μυζήθρα.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share