Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μπράουνι με διπλή σοκολάτα!

17 Οκτωβρίου 2013
Μπράουνι με διπλή σοκολάτα!

Υλικά

115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
225 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε κύβους
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη καστανή
4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
10ml εσάνς βανίλιας
2,5ml εσάνς πικραμύγδαλου
185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνεςΠροθερµάνετε το φούρνο σας στους 180 °C στον αέρα.

Διαδικασία

Τοποθετήστε τη σοκολάτα κουβερτούρα (σε κοµµάτια) σε ένα µεσαίο µεταλλικό µπολ µαζί µε το βούτυρο (σε κύβους). Εφαρµόστε το στο χείλος µιας κατσαρόλας ίδιου µεγέθους που την έχετε γεµίσει µε νερό κατά τα 2/3 (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε τη σε µέτρια φωτιά και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης ώσπου να λιώσουν. Προσθέστε τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεµα µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη. Ρίξτε και τις εσάνς βανίλιας και πικραµύγδαλου και ανακατέψτε ξανά.

Όταν οµογενοποιηθούν, ρίξτε µέσα στο µπολ το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε τα ήρεµα µε σπάτουλα σιλικόνης. Κατόπιν προσθέστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες και ανακατέψτε. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βουτυρώστε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 εκ. και αδειάστε το µείγµα. Ψήστε τα στη µεσαία σχάρα για 30΄-35΄.

Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν. Κόψτε σε κοµµάτια και γαρνίρετε αν θέλετε µε σιρόπι σοκολάτας.

Tips:1. Για περισσότερη απόλαυση, σερβίρετε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.


2. Αν δεν το προσφέρετε αμέσως και θέλετε να το σερβίρετε ζεστό, ζεστάνετέ το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30''.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share