Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μαγειρέψτε την τέλεια μπριζόλα με τον πιο απίθανο τρόπο που θα μπορούσατε να σκεφτείτε ποτέ!

Ένα μικρό θαύμα στο στόμα

3 Αυγούστου 2022 13:52
Μαγειρέψτε την τέλεια μπριζόλα με τον πιο απίθανο τρόπο που θα μπορούσατε να σκεφτείτε ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουνε δει τα μάτια μας πολλά και διάφορα κατά καιρούς στο μαγικό ίντερνετ. Αυτό όμως που είδαμε είναι πραγματικά κάτι το πρωτοφανές.

Ακριβώς όπως εκείνος ο τρελός Άγγλος σεφ που έγινε διάσημος μαγειρεύοντας φαγητά μέσα σε άκυρες συσκευές ξενοδοχείων. Αφράτες τηγανίτες απευθείας από το σίδερο των ρούχων και τρυφερά ολόφρεσκα σπαράγγια από τον βραστήρα του τσαγιού! Ένας ευφάνταστος σεφ μάς δείχνει πώς θα μαγειρέψουμε γκουρμέ γεύματα με συσκευές που υπάρχουν σε δωμάτια ξενοδοχείων. Τώρα όμως έρχεται αυτός εδώ ο τύπος να τον μιμηθεί και να το πάει ακόμη λίγο πιο «μπροστά».

Δείτε επίσης: Μπριζόλα «όνειρο»! Η πεντανόστιμη μαρινάδα μόνο με 3 υλικά που θα απογειώσει το κρέας

Ο νεαρός Άγγλος σεφ δημιουργεί γκουρμέ γεύματα σε επίπεδο εστιατορίου χρησιμοποιώντας συσκευές που υπάρχουν σε δωμάτια ξενοδοχείων και μάλιστα τόσο γευστικές και… εμφανίσιμες που προκαλούν εντύπωση.

Ο Jago Randles βρέθηκε για δύο εβδομάδες σε καραντίνα στο Gec Granville Suites Hotel στο Βανκούβερ, φτάνοντας στον Καναδά για να αναλάβει νέα δουλειά σε ένα χιονοδρομικό κέντρο στο Whistler της Βρετανικής Κολομβίας. Εντάξει αυτό το είδαμε αλλά όμως τώρα και μπριζόλα…δεν πάμε καλά.

Πως όμως τελικά μπορούμε να μαγειρέψουμε μέσα στην καφετιέρα μας; Έχουμε ακούσει πως μπορείς να μαγειρέψεις το ρύζι σου στην καφετιέρα αλλά μπριζόλα πρώτη φορά ακούμε.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με γιαουρτένια μαρινάδα έτοιμες σε 15'

Όλοι αγαπάμε τις μπριζόλες, μοσχαρίσιες ή χοιρινές και ιδιαίτερα συνταγές με διάφορες παραλλαγές, ώστε να τις γευόμαστε σε διάφορες εκδοχές και με πρωτότυπους τρόπους. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με κρασάτη σάλτσα μελιού και μουστάρδας.

Για το κρέας

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες, κόντρα, 200 γρ. η καθεμία
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

Για τη μαρινάδα

  • 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την μαρινάδα

  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μπολ σερβιρίσματος, στο ψυγείο.
  • Στην υπόλοιπη ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις μπριζόλες και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά.

Για τις μπριζόλες

  • Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
  • Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (πετάμε όση έμεινε στο μπολ), τις βάζουμε σε ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσει.
  • Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με τη μαρινάδα-σάλτσα που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο, με πατάτες τηγανητές και ντοματοσαλάτα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share