Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

Φάε να σε... πιάσει: Εύκολη και τραγανή φουσκωτή τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι - Έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά!

Γευστικότατη!

3 Αυγούστου 2022 10:16
Φάε να σε... πιάσει: Εύκολη και τραγανή φουσκωτή τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι - Έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φουσκωτή τυρόπιτα: Επιθυμείτε να κάνετε μία ιδιαίτερη συνταγή για τυρόπιτα; Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή;

Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα που βρίσκονται παρακάτω. Πρόκειται να σας οδηγήσουν σε μία φανταστική πίτα, την οποία θα μπορείτε να προσφέρετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αναλυτικότερα:

Υλικά

– 500 γραμμάρια έτοιμο έτοιμο φύλλο κρούστας
– 400 γραμμάρια γιαούρτι
– 4 αυγά
– 1 κομμάτι 300 γραμμάρια τυρί φέτα
– 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
– Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Πριν το ψήσιμο:
– 100 γραμμάρια βούτυρο
– 2 αυγά
– 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα

φουσκωτη-τυροπιτα-συνταγη-3-8

Εκτέλεση

– Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
– Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.
– Επίσης, τρίβουμε μέσα το τυρί.
– Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.
– Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.
– Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα.
– Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά.

Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,
  • Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
  • Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
  • Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
  • Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share