Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα αυγά που θα γίνουν εμμονή: Ο συνδυασμός με το σκορδάτο γιαούρτι και το βούτυρο που κολάζει

Μούρλια!

28 Ιουλίου 2022 15:03
Τα αυγά που θα γίνουν εμμονή: Ο συνδυασμός με το σκορδάτο γιαούρτι και το βούτυρο που κολάζει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τσιλμπίρ αυγά με γιαούρτι και πικάντικη σάλτσα. Συνταγή που έφεραν οι Καππαδόκες από τα βάθη της ανατολικής Μικράς Ασίας, την Καππαδοκία, μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για αυγά στο τηγάνι με ζαμπόν, ντομάτες και κρεμμύδια.

Προετοιμάζονται γρήγορα και η γεύση τους είναι απλά εξάρτηση.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 150 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Λίγο δυόσμο ή άνηθο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο μπούκοβο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
  • Ψωμί για το σερβίρισμα

Τα αυγά που θα γίνουν εμμονή: Ο συνδυασμός με το σκορδάτο γιαούρτι και το βούτυρο που κολάζει

Εκτέλεση

  • Για τα αυγά ποσέ με γιαούρτι Çılbır, ξεκινάμε με την προετοιμασία του γιαουρτιού.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι.
  • Προσθέτουμε λίγο άνηθο.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.
  • Μόλις αφρίσει το βούτυρο, προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό).
  • Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι.
  • Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε για 2 ½ με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share