Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζουμερό στήθος κοτόπουλου: Με αυτά τα 4 βήματα θα το πετύχετε

Το πιο νόστιμο κοτόπουλο που φάγατε ποτέ

28 Ιουλίου 2022 13:25
Ζουμερό στήθος κοτόπουλου: Με αυτά τα 4 βήματα θα το πετύχετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κοτόπουλο είναι ο χειρότερος εχθρός όσων κάνουν δίαιτα (πόσο κοτόπουλο βραστό να φας πια;). Ταυτόχρονα είναι και ο καλύτερος φίλος όσων ξέρουν να μαγειρεύουν κρέας, με τα σωστά μπαχάρια, τα μυρωδικά και τις κατάλληλες τεχνικές ψησίματος. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπουκίτσες κοτόπουλου με τσάι του βουνού και πορτοκάλι.

Το κρέας του χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική. Κυρίως επιλέγουμε το στήθος κοτόπουλου, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ελαφριές συνταγές για σαλάτες, σε γέμιση για πίτες, αλλά και σε πιο χορταστικές και βαριές συνταγές. Όμως, αν δεν ξέρεις πώς να του φερθείς, μπορεί να καταλήξεις με ένα στεγνό και άνοστο κομμάτι κρέας.

Το μυστικό για να κάνεις ζουμερό στήθος κοτόπουλου

Μη φοβού. Σου βρήκα το μυστικό για να πετυχαίνεις ΠΑΝΤΑ ζουμερό και λαχταριστό στήθος κοτόπουλου. Αν θέλεις λοιπόν να ετοιμάσεις κρέας για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου ή την μακαρονάδα σου αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής:

Ζουμερό στήθος κοτόπουλου: Με αυτά τα 4 βήματα θα το πετύχετε

  • Αρχικά χτύπα το στήθος με ένα βάζο ή με το ειδικό εργαλείο που μαλακώνει τα κρέατα ώστε να αποκτήσει το ίδιο πάχος το κομμάτι κρέατος που έχεις.
  • Αλατοπιπέρωσε και από τις δύο μεριές.
  • Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο. Στο 1 λεπτό γύρισέ το και μετά σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι. Χαμήλωσε τη φωτιά στο 2 (αν θεωρήσουμε ότι το μέτριο είναι το 4 και το μαξ το 8 στο μάτι της κουζίνας σου). Άφησε το κρέας έτσι για 10 λεπτά ΧΩΡΙΣ να σηκώσεις το καπάκι.
  • Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά σβήσε τη φωτιά. Άφησε για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο το τηγάνι. Δεν πρέπει να είναι ροζ στη μέση- σε αυτή την περίπτωση μπορείς να το βάλεις για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, σκεπασμένο σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο.

Αυτό που συμβαίνει όταν ετοιμάζεις έτσι το στήθος κοτόπουλο, είναι ότι βράζει σωστά και στο δικό του ζουμί. Έτσι, κρατάει όλη του τη νοστιμιά και γεύση. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις όποιο άλλο μυρωδικό/ μπαχαρικό θέλεις πριν το βάλεις στο τηγάνι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτή την τεχνική θα αλλάξεις γνώμη για το στήθος κοτόπουλο και θα το φτιάχνεις πιο συχνά!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share