1 κουτ. σούπας κοφτή ρίγανη ξερή, τριμμένη (ή φρέσκια ή δυόσμος ή δεντρολίβανο, με διαφορετικό γευστικό αποτελέσμα)
Για την κρούστα
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό γίδινο, πρόβειο ή αγελαδινό
4 αυγά
1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
1 κουτ. γλυκού σουσάμι, καβουρντισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κρούστα
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά, το αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Όταν χτυπάμε το γιαούρτι, ρευστοποιείται ελαφρώς, αλλά όταν το βάζουμε στο ψυγείο, αποκτά ξανά την κρουστή υφή του.
Κιμάς
Σε μια μέτρια, χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κολλάει, για περίπου 8 λεπτά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, όταν αρχίσει πάλι να πιάνει, σβήνουμε με το κρασί.
Χτυπάμε στο μούλτι τα ντοματάκια με 200 ml νερό και τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κόλιανδρο, τζίντζερ).
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια και, όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 20 λεπτά. Θέλουμε ο κιμάς να είναι ζουμερός.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
Παστίτσιο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε και 4 λεπτά πριν τα σουρώσουμε, ρίχνουμε το μπρόκολο.
Σουρώνουμε ζυμαρικά και μπρόκολο και τα αδειάζουμε στο ταψί.
Περιχύνουμε με 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και στρώνουμε από πάνω τον κιμά.
Απλώνουμε και το μείγμα του γιαουρτιού, το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και το σουσάμι.
Ψήνουμε το παστίτσιο για 35-45 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι πήζει το γιαούρτι και αποκτά μια σκούρα κρούστα.