Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γευστικό "ποίημα": Μοσχαρίσια μπριζόλα στα κάρβουνα σκέτο λουκούμι - Το μυστικό κρύβεται σε αυτό το υλικό

Δώστε προσοχή!

14 Ιουλίου 2022 20:30
Γευστικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκέφτεστε το σαββατιάτικο τραπέζι και λέτε να οργανώσετε ένα bbq πάρτυ με τη παρέα αλλά ταυτόχρονα φοβάστε μηπως δεν τις πετύχετε; Μην ανησυχείτε! Εδώ είναι το άρθρο που θα σας λύσει τα χέρια και θα σας καθοδηγήσει να ψήσετε σωστά τις μπριζόλες και να φάτε τις πιο νόστιμες μοσχαρίσιες μπριζόλες που δοκιμάσατε ποτέ στα κάρβουνα. Με την ευκαιρία, δείτε 9 μυστικά για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα στο τηγάνι.

ΥΛΙΚΑ

Μια μοσχαρίσια μπριζόλα 900 γρ., πάχους 4-5 εκ.

  • 1 φλ.κ. γεμάτο με αλάτι χοντρό
  • 3 κλαράκια ή 3 κ.γλ. φρέσκα αρωματικά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε 1 κλαράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από 1 κλαράκι ρίγανη και 1 λεμονοθύμαρο. Εναλλακτικά, μετά το ψήσιμο μπορούμε να βάλουμε 1 κ.γλ. ξερό δεντρολίβανο ή ξερό θυμάρι ή κόλιανδρο.
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Γευστικό 'ποίημα': Μοσχαρίσια μπριζόλα στα κάρβουνα σκέτο λουκούμι - Το μυστικό κρύβεται σε αυτό το υλικό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Βγάζουμε την μπριζόλα από το ψυγείο, μισή τουλάχιστον ώρα πριν από το ψήσιμο. Αλείφουμε την μια πλευρά της με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε, την ίδια πλευρά, με χοντρό αλάτι και φρέσκα αρωματικά. Πιέζουμε ελαφρά το αλάτι να κολλήσει στο κρέας.
  • Όταν τα κάρβουνα ασπρίζουν- που σημαίνει ότι είναι έτοιμα- , βάζουμε την μπριζόλα στη σχάρα από την πλευρά που δεν έχει αλάτι.
  • Μετά από 3-4 λεπτά την γυρίζουμε από την πλευρά του αλατιού. Ψήνουμε αρκετά (περίπου 8-10) λεπτά.
  • Από εδώ και πέρα, την γυρίζουμε συχνά. Δεν τρυπάμε με πιρούνι το κρέας (για να μην χάσει τους ζωμούς του), χρησιμοποιούμε λαβίδα. Δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά μέρη.
  • Όταν είναι έτοιμη (ο χρόνος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πάχος του κρέατος, τον αέρα, το είδος και την ένταση της φωτιάς κλπ), αποσύρουμε την μπριζόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε το κρέας στη σχάρα για να φύγει το χοντρό αλάτι.
  • Όταν «ξεκουραστεί» η μπριζόλα, μετά από 5 τουλάχιστον λεπτά, με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κόκαλο και κόβουμε το ψαχνό σε λωρίδες.

Πηγή: vima.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share