Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιδανικό για καλοκαίρι: Μπανάνες τηγανητές με ρούμι και παγωτό κανέλα

Θα πάθετε την πλάκα σας!

14 Ιουλίου 2022 15:54
Ιδανικό για καλοκαίρι: Μπανάνες τηγανητές με ρούμι και παγωτό κανέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταράτε μια γλυκιά απόλαυση; Οι τηγανητές μπανάνες ταιριάζουν υπέροχα με παγωτό και είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε ένα γεύμα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βάζει στο τηγάνι βρασμένα μακαρόνια και τα ρίχνει στο τηγάνι! Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

  • 6 μεγάλες μπανάνες, όχι πολύ ώριμες
  • 1 νεροπότηρο ρούμι
  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κιλό παγωτό κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το φρέσκο βούτυρο. Βάζετε τις μπανάνες καθαρισμένες και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τις καβουρδίζετε να ροδοκοκκινίσουν και τις σβήνετε με το ρούμι αδειάζοντάς το προσεκτικά μέσα στο τηγάνι.

Βήμα 2

Αφήνετε να βράσουν μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Βγάζετε τις μπανάνες σε πιατέλα και τις κόβετε στη μέση, κατά μήκος.

Βήμα 3

Σε κάθε πιάτο ακουμπάτε δεξιά και αριστερά από μισή μπανάνα. Στη μέση βάζετε μπόλικο παγωτό κανέλα. Περιχύνετε με το σιρόπι του τηγανιού και σερβίρετε αμέσως.

Παγωτό κανέλα

Ιδανικό για καλοκαίρι: Μπανάνες τηγανητές με ρούμι και παγωτό κανέλα

Υλικά

  • 725ml γάλα πλήρες
  • 65γρ. γάλα σκόνη 0%
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 210ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αβγά
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη σκόνη γάλακτος, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και ανακατεύετε ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια βράση.

Βήμα 2

Βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, τα χτυπάτε καλά, προσθέτετε το μίγμα που έχετε ήδη βράσει και ανακατεύετε. Ρίχνετε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν τα αβγά.

Βήμα 3

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε το μίγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.

Βήμα 4

Όταν κρυώσει καλά το μίγμα το βάζετε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share