Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ομελέτα για σούπερ πρωινό - Η πιο εύκολη συνταγή

Θα πάθετε την πλάκα σας!

12 Ιουλίου 2022 15:05
Ομελέτα για σούπερ πρωινό - Η πιο εύκολη συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κλασική ομελέτα που φτιάχνουν στην Πελοπόννησο και περιέχει κρεμμύδι και ντομάτες, σε αντίθεση με τη στραπατσάδα που είναι μόνο με αβγά και ντομάτες. Προσθέσαμε πιπεριές και τυριά για να τον εμπλουτίσουμε σε χρώμα και γεύση.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μία συνταγή που φτιάχνεται στο πι και φι! Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Υλικά

  • 6-8 αβγά
  • 3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα σοτάρετε για μερικά λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Βήμα 2

Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά με σπάτουλα και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξουν ελαφρά.

Βήμα 3

Προσθέτετε τη φέτα, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα. Ο καγιανάς τρώγεται χλιαρός αλλά και κρύος, σαν ορεκτικό ή πρώτο πιάτο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share