Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

Θα σας ξετρελάνει!

12 Ιουλίου 2022 12:16
Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτες με ρίγανη και μπιφτέκια, νόστιμα και ζουμερά, είναι σίγουρα δύο από τα πιο απολαυστικά πιάτα του καλοκαιριού. Δίπλα στο κύμα, σε μια ταβέρνα, με καλή παρέα και το φαγητό παίρνει άλλη μορφή! Μπορείτε να το απολαύσετε όμως και πιο απλά, στο μπαλκόνι του σπιτιού σας, μαγειρεύοντας με όρεξη και μεράκι!

Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια ταψιού με τυρί που κάνει τη διαφορά και απογειώνει τη γεύση.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 80γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες φούρνου

  • 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

Βήμα 1

Για τα μπιφτέκια: Βάζετε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει και το στύβετε καλά. Στο μούλτι πολτοποιείτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και βάζετε τον κιμά στο ψυγείο.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Βήμα 3

Πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί, ακουμπάτε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως μαζί με φέτα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share