Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μία φρουτένια απόλαυση: Κέικ με φρέσκα βερίκοκα και σταφίδες

Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας

12 Ιουλίου 2022 11:35
Μία φρουτένια απόλαυση: Κέικ με φρέσκα βερίκοκα και σταφίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα λαχταριστό, «ανάποδο» κέικ με φρέσκα βερίκοκα και σταφίδες, που θα γίνει το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό και απογευματινό σας καφέ τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δείτε επίσης: Γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, κρέμα μασκαρπόνε και σοκολάτα έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά

Υλικά

  • 500γρ. βερίκοκα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 75γρ. μαύρη σταφίδα

Για το κέικ

  • 4 αβγά
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 125γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

Διαδικασία

Μία φρουτένια απόλαυση: Κέικ με φρέσκα βερίκοκα και σταφίδες

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε το βούτυρο στο ταψάκι και το τοποθετείτε στο φούρνο.

Βήμα 2

Πλένετε τα βερίκοκα, τα ανοίγετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Μόλις κάνει φουσκάλες το βούτυρο βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και τοποθετείτε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και βάζετε τα βερίκοκα στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού, του πορτοκαλιού και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να πήξει το μίγμα. Προσθέτετε τότε το λάδι και χτυπάτε για λίγο ακόμα.

Βήμα 4

Ρίχνετε στο μίγμα το αλεύρι και τη σόδα σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.

Βήμα 5

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, μοιράζετε στα κενά του ταψιού τη σταφίδα και αδειάζετε από πάνω τη ζύμη του κέικ. Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-35 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κέικ και να ψηθεί καλά. Το δοκιμάζετε βυθίζοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγει στεγνή.

Βήμα 6

Σερβίρεται αμέσως!

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share