Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο πιο νόστιμος μεζές: Γαύρος αχνιστός με μπόλικο λεμόνι!

Συνοδεύεται ιδανικά με βραστή σαλάτα

12 Ιουλίου 2022 08:44
Ο πιο νόστιμος μεζές: Γαύρος αχνιστός με μπόλικο λεμόνι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν ψάχνετε έναν νόστιμο και εξαιρετικά εύκολο μεζέ, δοκιμάστε τον αγαπημένο γαύρο αχνιστό στο τηγάνι με μπόλικο λεμόνι. Συνοδεύεται ιδανικά με βραστή σαλάτα.

Υλικά

  • 500 γρ. γαύρο, καθαρισμένο, πλυμένο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Ο πιο νόστιμος μεζές: Γαύρος αχνιστός με μπόλικο λεμόνι!

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί, ρίχνουμε τα σκόρδα και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις τα υγρά αχνίσουν προσθέτουμε τον γαύρο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Καπακώνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6΄-8΄ σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το γαυράκι ζεστό με χυμό λεμονιού.

Μαζί με τα θαλασσινά σέρβιρε και ένα μπολάκι με χυμό λεμονιού - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ένα από τα τρόφιμα που καταναλώνονται περισσότερο αυτή την περίοδο είναι τα θαλασσινά. Το σερβίρισμα τους όμως χρειάζεται μια ειδική τελετουργία μιας και ειδικά τα οστρακοειδή δεν είναι και το πιο εύκολο φαγητό προς κατανάλωση. Ο λόγος; Είναι ένα φαγητό που τρώγεται με τα χέρια, κάτι το οποίο σημαίνει πως το άρωμα της θάλασσας θα "ποτίσει" το δέρμα μας και μπορεί η μυρωδιά της θάλασσας υπό άλλες συνθήκες να μας φαίνεται υπέροχη, στα χέρια μας όμως σίγουρα δεν θα είναι και τόσο ωραία. Μην ανησυχείτε καθόλου, η λύση είναι απλή, θαυματουργή και κρύβεται φυσικά στο λεμόνι.

Μαζί με τα θαλασσινά σέρβιρε και ένα μπολάκι με χυμό λεμονιού - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε!

Πόσες φορές δεν έχει αποδειχθεί σωτήριο αυτό το εσπεριδοειδές για να απαλλαγείτε από δυσοσμίες; Για παράδειγμα, δείτε εδώ πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί αν το χρησιμοποιήσετε στο πλυντήριο των πιάτων. Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλά θα αποφύγετε να μυρίσουν τα χέρια σας από τα θαλασσινά που τρώτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μαζί με τα οστρακοειδή να σερβίρετε και ένα μπολάκι με λεμόνι και λίγο ζεστό νερό. Βουτώντας εκεί τα δάχτυλά σας μπορείτε να είστε σίγουροι πως η μυρωδιά του λεμονιού θα είναι αυτή που θα υπερισχύσει απέναντι σε αυτή των θαλασσινών.

Ανακάτεψε λεμόνι με καυτερό πιπέρι κι έφτιαξε ένα θαυματουργό ρόφημα για τον οργανισμό της

Μερικές φορές όσο επιμελείς κι αν είμαστε στη δίαιτα μας δεν μπορούμε να χάσουμε τα περιττά κιλά κι αυτό γιατί μπλοκάρει ο μεταβολισμός μας. Ξέρουμε πως το λεμόνι είναι ένα λιποδιαλυτικό υλικό και αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα καθώς αποτελεί βασικό συστατικό σε πάρα πολλά ροφήματα που καταναλώνονται σε περιόδους δίαιτας, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το θαυματουργό ρόφημα με λεμόνι και μαϊντανό.

Λεμόνι και πιπέρι καγιέν. Αυτά χρειάζεσαι για να κάνεις ένα πολύ σημαντικό δώρο στον οργανισμό σου, αφού θα ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου για να δουλεύει σωστά, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει το σώμα σου και παράλληλα θα τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα! Καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει απλά να το δοκιμάσεις, αλλά να το εντάξεις μέσα στις συνήθειες σου!

ρόφημα με λεμόνι και πιπέρι

Θα χρειαστείς:

  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
  • 1 ποτήρι νερό
  • Ζέστανε το ένα ποτήρι νερό και την ώρα που θα αρχίσει να βράζει πρόσθεσε το σιρόπι σφένδαμου. Ανακάτεψε πολύ καλά και μόλις το σιρόπι λιώσει πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Άφησε το ρόφημα σε μια κούπα και μόλις κρυώσει λίγο απόλαυσε το και κάνε αυτό το πολύτιμο δώρο στον οργανισμό σου!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share