Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Σκορδάτες φτερούγες κοτόπουλου στο τηγάνι με σπανάκι και φέτες πορτοκαλιού

Μία δοκιμή θα σας πείσει

11 Ιουλίου 2022 14:30
Σκορδάτες φτερούγες κοτόπουλου στο τηγάνι με σπανάκι και φέτες πορτοκαλιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγαπάμε το κοτόπουλο, αλλά πιο πολύ αγαπάμε να το δοκιμάζουμε σε διαφορετικές εκδοχές, είτε στον φούρνο, είτε στο τηγάνι. Μία νόστιμη και θρεπτική πρόταση είναι αυτή: Φτερούγες κοτόπουλου με σπανάκι, σκόρδο και εσπεριδοειδή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για φιλέτα κοτόπουλου στον φούρνο με πέστο, ντομάτα και λιωμένο τυρί.

Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 γλυκό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 πορτοκάλι, κόψτε τη φλούδα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμός πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Τραγανή πέτσα κοτόπουλου: Το μοναδικό κόλπο που απογειώνει τη γεύση!

Κοτόπουλο στο φούρνο: Ένα φαγητό που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα αλλά έλα που η πέτσα αποτελεί το αδύνατο σημείο σου.

Ή που θα ξεραθεί η πέτσα ή που θα μουλιάσει και δεν θα είναι καθόλου τραγανή.

Για να τα καταφέρεις και να πετύχεις την πιο τραγανή αλλά όχι ξεραμένη πέτσα κοτόπουλου, έχουμε να σου προτείνουμε έναν αξεπέραστο τρόπο και μερικά tips απόλυτης σιγουριάς.

Αρχικά, δοκίμασε το κόλπο με το κουτάκι μπύρας. Αφαιρείς από το ψηλό κουτάκι μπύρας τα 2/3 και βάζεις ένα μέτριο κοτόπουλο μέσα σε αυτό και όλο αυτό μέσα σε ταψάκι. Έτσι δεν θα χρειαστεί να γυρίσεις το κοτόπουλο και να μουλιάσεις κάποιο κομμάτι της πέτσας. Έπειτα, προτού μπει στο κουτάκι μπύρας και ψηθεί, το κοτόπουλο χρειάζεται ωραίο μασάζ με λάδι ή βούτυρο ή βούτυρο λιωμένο και ιδανικά, θα μπορούσες να το αλείψεις και με μείγμα αρωματικών βοτάνων της επιλογής σου.

Τραγανή πέτσα κοτόπουλου

Θυμήσου:

Το κοτόπουλο θέλει ψήσιμο στον αέρα και φυσικά πρέπει ανά εικοσάλεπτο να το αλείψεις με τα υγρά του που βρίσκονται στο ταψί μιας και το λιπαρό στοιχείο θα βοηθήσει την πέτσα να μην καεί και να καραμελώσει όμορφα. Για έξτρα τραγανή κρούστα αλείφουμε το κοτόπουλο τα τελευταία λεπτά με ένα μείγμα από ελαιόλαδο – μουστάρδα – μέλι σε ίσες ποσότητες

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share