Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανάψτε το μπάρμπεκιου: Ψήστε τα καλοκαιρινά φρούτα!

Δώστε βάση!

10 Ιουλίου 2022 18:57
Ανάψτε το μπάρμπεκιου: Ψήστε τα καλοκαιρινά φρούτα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να πάτε το μπάρμπεκιου σε άλλο επίπεδο, δοκιμάζοντας ψητά φρούτα, αφού τα λαχανικά δεν είναι τα μόνα που ψήνονται στη σχάρα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πόσο κρατάει το παγωτό στην κατάψυξη; - Η διάρκεια ζωής του εξαρτάται από...

Τα σάκχαρα που περιέχουν τα φρούτα, καραμελώνουν με τη φωτιά και αναδεικνύουν τις γλυκές τους γεύσεις. ενώ μπορείτε να τα αναβαθμίσετε προσθέτοντας καρυκεύματα, αλάτι και μαύρο πιπέρι, αλλά και μέλι ή καστανή ζάχαρη για πιο καραμελωμένο και γλυκό αποτέλεσμα…

Ακόμα και αν είστε αρχάριος ψήστης, η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με το αποτέλεσμα.

Δείτε πώς να ετοιμάσετε μοναδικά φρουτένια επιδόρπια

Ανανάς με παγωτό

Τοποθετήστε φέτες ανανά στη σχάρα για 5-8 λεπτά, και τα γυρίζετε να ψηθούν στα μισά του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με κανέλα και κόλιανδρο. Μόλις ψηθούν, ψιλοκόψτε τα και προσθέστε μερικές παγωτό βανίλια.

Καυτερά ροδάκινα

Συνδυάστε τα ροδάκινα με τυρί φέτα και μέλι! Απλώς κόψτε τα ροδάκινα στη μέση και στη συνέχεια ψήστε τα στη σχάρα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν πιο τρυφερά και να έχουν σημάδια από τη σχάρα. Παράλληλα, ανακατέψτε ένα μέρος καυτερής σάλτσας του εμπορίου με τέσσερα μέρη μελιού σε ένα μπολ. Βγάζετε τα ροδάκινα από τη σχάρα, τα αλείφετε με σάλτσα και στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω φέτα που την έχετε τρίψει με τα χέρια και πασπαλίζετε με πάπρικα και αλάτι.

Σύκα από… Ριβιέρα

Άρωμα ιταλικής Ριβιέρας έρχεται στην αυλή σας με τις μπουκιές σύκου με μασκαρπόνε. Κόψτε τα σύκα στη μέση και ψήστε για 2 με 3 λεπτά. Όσο τα ψήνετε, ανακατέψτε ένα κομμάτι μασκαρπόνε και μια σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας, για να δημιουργήσετε μια επικάλυψη που είναι παράλληλα και αλμυρή και γλυκιά. Γεμίστε τα σύκα με το μείγμα τυριών, λίγο αλάτι και κανέλα. Για πρόσθετη έκρηξη γεύσης και χρώματος, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φύλλα μέντας.

Καρπούζι με βαλσάμικο

Πολλοί πιστεύουν ότι το ώριμο καρπούζι είναι ένα ιδανικό επιδόρπιο από μόνο του, όμως το ψήσιμο στη σχάρα είναι σχεδόν σαν να δημιουργείς ένα ολοκαίνουργιο φρούτο. Κόψτε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και ψήστε τα για 5-10 λεπτά, γυρίζοντας τα. Ενώ είναι στη σχάρα, ανακατέψτε ένα μέρος ελαιόλαδο με δύο μέρη γλάσο βαλσάμικο* και στη συνέχεια περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τα ψητά φρούτα. Ολοκληρώστε με μια πρέζα χοντρό μαύρο πιπέρι και αλάτι σε νιφάδες για ένα νόστιμο λάκτισμα και λίγο τραγανό.
*Για να φτιάξετε γλάσο βαλσάμικο χρειάζεται μόνο να σιγοβράστε την επιθυμητή ποσότητα βαλσάμικο για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το ξίδι μειωθεί κατά το ήμισυ, και μείνει ένα παχύ, σκουρόχρωμο υγρό.

Νεκταρίνια με μέλι

Κόψτε τα νεκταρίνια στη μέση και, στη συνέχεια, ψήστε τα με κομμένη πλευρά προς τα κάτω, για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να έχουν σημάδια από τη σχάρα. Μόλις τα βγάλετε από τη σχάρα, αλείψτε την κομμένη πλευρά με μέλι και πασπαλίστε από με κανέλα. Για ακόμα περισσότερη γλυκύτητα συνδυάστε τα με παγωτό βανίλια.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share