Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αγοράζετε μπαχαρικά χύμα; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

1 Ιουλίου 2022 11:02
Αγοράζετε μπαχαρικά χύμα; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπαχαρικό είναι το αποξηραμένο τμήμα ενός φυτού που περιέχει αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες. Είναι γνωστό και με τις ονομασίες καρύκευμα και μυρωδικό. Φυσικά, μην ξεχνάμε πως τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά θα μπορούσαν κάλλιστα να "εξουδετερώσουν" το αλάτι καθώς μπορούν επάξια να το αντικαταστήσουν.

Τα μπαχαρικά μπορεί να είναι φύλλα, σπόρια, καρποί, ρίζες, βολβοί και φλοιοί. Περιλαμβάνονται στις αρτυματικές ύλες και σύμφωνα με τον Ελληνικό κώδικα τροφίμων και ποτών αυτές είναι εκείνες που έχουν έντονο άρωμα και γεύση και η προσθήκη τους στα τρόφιμα γίνεται για να τους προσδώσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και για να βελτιώσουν τη γεύση τους.

Πολλά από τα μπαχαρικά έχουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντικαθιστούν τα διάφορα συντηρητικά που σε πολλές περιπτώσεις βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου. Αξιοσημείωτο είναι πως απαγορεύεται αυστηρά η χρήση των μπαχαρικών σε τρόφιμα που έχουν αλλοιωθεί από τον χρόνο για να καλυφθεί η δυσάρεστη οσμή και γεύση τους.

Αγοράζετε μπαχαρικά χύμα; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Πώς θα κάνω τα μπαχαρικά να διαρκούν περισσότερο;

  • Για την καλύτερη δυνατή γεύση, αγόρασε ολόκληρα μπαχαρικά και άλεσέ τα στο σπίτι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κάτω μέρος μιας βαριάς κατσαρόλας για να τα καταφέρεις.
  • Αποθήκευσε όλα τα μπαχαρικά σε αεροστεγή δοχεία ή βάζα με σαφή σήμανση και είναι πιο πιθανό να τα χρησιμοποιήσεις αν γνωρίζεις τι είναι, σωστά;
  • Όσο υψηλότερης ποιότητας μπαχαρικά αγοράζεις, τόσο περισσότερο θα αντέξουν.
  • Μην αγοράζεις μπαχαρικά χύμα ή σε ποσότητα που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέσα σε δύο μήνες. Είναι σπατάλη χρημάτων και θα χαλάσουν προτού τα χρησιμοποιήσεις. Αντ’ αυτού, αγόρασε σε μικρές ποσότητες πιο τακτικά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share