Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυρόπιτα «κοτσίδα»: Λαχταριστή με φύλλο σφολιάτας και άλλα 3 υλικά!

Τρομερή συνταγή!

1 Ιουλίου 2022 07:19
Τυρόπιτα «κοτσίδα»: Λαχταριστή με φύλλο σφολιάτας και άλλα 3 υλικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς την πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα κοτσίδα με φύλλο σφολιάτας. Φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για γεμιστές πατάτες.

Υλικά (2 πλεξούδες)

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 3 κσ τυρί κρέμα
  • 2 αβγά (ένα στη γέμιση, ένα για να αλείψουμε την πίτα)

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο και χαράζουμε δεξιά κι αριστερά. Με τις πάνω και τις κάτω λωρίδες κλείνουμε τη γέμιση.
  • Σταυρώνουμε τις υπόλοιπες λωρίδες κι αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 195 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.

Τυρόπιτα κοτσίδα

Τυρόπιτα τεμπελαλίδικη - Εύκολη και γρήγορη

Βαριέστε τη μαγειρική; Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τυρόπιτα. Φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση:

Υλικά (1 ταψί)

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 75 gr βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 250 gr φέτα
  • 100 gr regato
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 gr
  • πιπέρι

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κάνουμε μία λακούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ζυμώνουμε καλά και το προσθέτουμε και αυτό στο τέλος και ξανά ζυμώνουμε, θα έχουμε μία αρκετά μαλακή ζύμη, την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα, σκεπάζοντας την με μία πετσέτα, μετά από μία ώρα την τοποθετούμε σε ένα οβάλ ταψί ή πυρέξ, την πατάμε ελαφριά να πάει παντού και την σκεπάζουμε, την αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει.
  • Φτιάχνουμε τη γέμιση, τρίβουμε την φέτα με τα δάχτυλα προσθέτουμε το regato, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά να γίνει το μείγμα σαν κρέμα.
  • Μόλις φουσκώσει παίρνουμε με τα δάχτυλα μας και αφήνουμε λίγο από την άκρη και την πατάμε να μπει μέσα, αυτό το κάνουμε γύρω γύρω, εκεί που μπαίνει μέσα η ζύμη προσθέτουμε την γέμιση, μετά πάλι πατάμε να μπει μέσα η ζύμη κάνοντας έναν κύκλο και ξανά προσθέτουμε γέμιση, κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσει στο κεντρικό κύκλο.
  • Τέλος αναμειγνύουμε το γάλα με το αυγό και την αλείφουμε με ένα πινέλο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω και κάτω αντίσταση.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share