Οι χοιρινές πανσέτες είναι ένα μεζεδάκι που αγαπάμε πολύ. Γίνοναι πεντανόστιμες στο μπάρμπεκιου αλλά ψήνονται μια χαρά και στο τηγάνι.
Μπορείτε, επίσης, να μάθετε: Τα 6 μυστικά των σεφ για το πιο νόστιμο κρέας που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIgdmlzaWJsZS1zbSB2aXNpYmxlLXhzIj4KCQkJPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vcGFnZWFkMi5nb29nbGVzeW5kaWNhdGlvbi5jb20vcGFnZWFkL2pzL2Fkc2J5Z29vZ2xlLmpzIj48L3NjcmlwdD4NCjwhLS0gQXRoZW5zX0FydGljbGVfSW5saW5lX01vYmlsZSAtLT4NCjxpbnMgY2xhc3M9ImFkc2J5Z29vZ2xlIg0KICAgICBzdHlsZT0iZGlzcGxheTppbmxpbmUtYmxvY2s7d2lkdGg6MzAwcHg7aGVpZ2h0OjI1MHB4Ig0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTU5MzcxNDc4NDM1NzA1MjQiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMTQ1MTc0MDQ4NiI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlIHx8IFtdKS5wdXNoKHt9KTsNCjwvc2NyaXB0PgkJCTwvZGl2Pg==
Μερίδες: 4
Υλικά
Για τις πανσέτες
- 600 γρ. πανσέτα χωρίς κόκαλο
- 1 λίτρο νερό
- 100 γρ. αλάτι
- 1 σκ. σκόρδο
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
Για την κρέμα πιπεριάς
- 6 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
- 30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σκ. σκόρδο
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα φασολάκια
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
- 500 γρ. φασολάκια πλατιά
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πανσέτες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό με τα 100 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι. Βάζουμε τις πανσέτες στο μπολ και αφήνουμε για 15΄.
Βήμα 2
Φασολάκια: Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε τα φασολάκια για 15΄ και σουρώνουμε.
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
Βήμα 3
Κρέμα πιπεριάς: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά για 2΄-3΄.
Βήμα 4
Σοτάρουμε τις πανσέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο τις ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βγάζουμε τις πανσέτες σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι περνάμε για 2΄ τα φασολάκια ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε με την κρέμα πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: olivemagazine.gr