Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

Βάζετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Δώστε βάση!

29 Ιουνίου 2022 23:27
Βάζετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φέτα έχει πάρει τον τίτλο του "εθνικού μας τυριού" και όχι άδικα μιας και δύσκολα θα την συναντήσεις σε κάποια άλλη χώρα. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τη σερβίρουμε είναι με ελαιόλαδο και ρίγανη. Γιατί μια τέτοια συνήθεια χρόνων μπορεί να αποτελεί λάθος;

Το ελαιόλαδο όπως έχουμε δει άπειρες φορές κάνει θαύματα στην υγεία μας, εδώ μπορείτε να δείτε τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Κι όμως, μερικές φορές το χρησιμοποιούμε με τον πιο λάθος τρόπο. Μπορεί να ακούγεται γευστικότατος ο συνδυασμός, φέτας, ελαιόλαδου και ρίγανης όμως, επειδή και τα τρία αυτά υλικά έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση, αν τα συνδυάσουμε, η μία γεύση υπερκαλύπτει την άλλη με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια σαφή "εικόνα" στον ουρανίσκο μας.

Βάζετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα

Να σημειωθεί πως και η φέτα αλλά και το ελαιόλαδο ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και γεύση, η φέτα σε πιο πικάντικη ή αλμυρή και το ελαιόλαδο σε πιο βαρύ ή πικρό, κατά αυτόν τον τρόπο δεν είναι πάντα σίγουρο το αποτέλεσμα της "ένωσης".

Βάζετε το δοχείο με το ελαιόλαδο κοντά στο φούρνο; Σταματήστε το αμέσως!

Η χώρα μας φημίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου μιας και θεωρείται το χρυσάφι της Μεσογείου. Η γεύση του ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και αλλού είναι πιο βαρύ, αλλού πιο πικρό και οι ποικιλίες του είναι αμέτρητες. Παρ' όλα αυτά μεγάλο ρόλο για τη διατήρηση της σωστής γεύσης του παίζει τόσο η κατάλληλη χρήση του αλλά και ο τρόπος αποθήκευσης.

Όλα τα ελαιόλοδα δεν είναι ίδια, δεν χρήζουν της ίδιας μεταχείρισης και δεν μπορούν να καταναλωθούν με κάθε τρόπο, για παράδειγμα, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη δεν το κάνουμε στη μαγειρική αλλά στην αποθήκευση.

Το αποθηκεύετε κοντά σε πηγές θερμότητας αποτελεί λάθος. Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο στη θερμότητα που παράγει η ηλεκτρική κουζίνα και στο φως που διαπερνά τα παράθυρα της κουζίνας. Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τις πολυφαινόλες, τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του ελαιόλαδου και αλλοιώνουν τη γεύση του.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share