Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τρίχρωμες γρανίτες - Μία «διαφορετική» επιλογή για το καλοκαίρι

Είναι ό,τι πρέπει και για τα παιδιά!

29 Ιουνίου 2022 17:39
Βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τρίχρωμες γρανίτες - Μία «διαφορετική» επιλογή για το καλοκαίρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γρανίτες είναι το απόλυτο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού! Είναι ό,τι πρέπει και για τα παιδιά ενώ αποτελούν και έναν έξυπνο, διασκεδαστικό και πιο νόστιμο τρόπο να φάνε τα φρούτα τους! Εννοείται ότι μπορείτε να παίξετε με ό,τι φρούτα έχετε στο σπίτι! Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα γευστικό αλλά και χρωματιστό!
Τι θα λέγατε όμως για μια ωραία τριχρωμία; Για να το πετύχετε αυτό, χρειάζεστε διαφορετικά φρούτα, λίγο περισσότερο χρόνο και διάθεση.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Καλοκαιρινή «όαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Μια παγωμένη απόλαυση που θα λατρέψετε!

Εδώ χρησιμοποιούμε φράουλες, μύρτιλλα και λάιμ ή λεμόνι, τα οποία πολτοποιούμε. Ωστόσο, μπορείτε να παίξετε με πολλά φρούτα εποχής, ανάλογα με τα γούστα σας. Πχ καρπούζι, βερίκοκο, πεπόνι, κεράσια, ακτινίδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Για να πετύχετε την τριχρωμία, το μυστικό είναι να φτιάξετε ξεχωριστά κάθε πουρέ φρούτου και να τον παγώσετε λίγο, ώστε να μπορέσει να σταθεί αυτόνομα στο ξυλάκι. Γι’ αυτό ακριβώς και απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο. Αλλά είναι ωραία ιδέα και για ένα κέρασμα σε φίλους και φυσικά σε παιδιά!

Δείτε παρακάτω πώς να τις ετοιμάσετε!

Υλικά

Για το κόκκινο στρώμα:

  • περίπου 6 μέτριες φράουλες
  • 2 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λάιμ (από 1/2 μέτριο λάιμ)
  • 3 παγάκια

Για το κίτρινο χρώμα

  • 3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ (από 2 μέτρια λάιμ)
  • 2 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • Περίπου 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό

Για το μπλε χρώμα

  • 1 1/4 φλιτζ. μύρτιλλα
  • 3 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λάιμ (από 1/2 μέτριο λάιμ)

Διαδικασία

Βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τρίχρωμες γρανίτες - Μία «διαφορετική» επιλογή για το καλοκαίρι

Για το κόκκινο χρώμα:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε 1 φλιτζάνι φράουλες. Τις τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μειώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αδειάζουμε προσεκτικά σε ένα κύπελλο μέτρησης υγρών και χρησιμοποιούμε ένα ραβδομπλέντερ για να το αναμείξουμε μέχρι να γίνει λείο Προσθέτουμε1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και 3 παγάκια. Ανακατεύουμε για να λιώσει ο πάγος και να κρυώσει το μείγμα. Θα πρέπει να έχουμε περίπου 3/4 του φλιτζανιού.

Μοιράζουμε τον πουρέ φράουλας σε 6 φορμάκια για γρανίτες (περίπου 2 κουταλιές της σούπας το καθένα). Χτυπάμε τα φορμάκια στον πάγκο για να απομακρύνουμε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε μια μικρή μαρίζ για να καθαρίσουμε τυχόν σταγόνες στο εσωτερικό της κάθε φόρμας, ώστε να έχουμε ακόμα πιο καθαρές στρώσεις. Καταψύχουμε μέχρι να στερεοποιηθούν εντελώς, τουλάχιστον 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τις λευκές και μπλε στρώσεις.

Για τη λευκή στρώση:

Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα κύπελλο μέτρησης υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε αρκετό κρύο νερό για να φτιάξουμε 3/4 φλιτζανιού μείγμα λάιμ.

Για το μπλε στρώμα:

Ρίχνουμε 1 και ¼ φλιτζ μύρτιλλα, 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τις φράουλες, απλώς αντί να βάλουμε παγάκια, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Όταν η στρώση φράουλας είναι εντελώς στερεή, μοιράζουμε το μείγμα λάιμ ομοιόμορφα στις φόρμες. Καταψύχουμε μέχρι να παγώσουν τα περισσότερα, περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα ξυλάκια και παγώνουμε μέχρι να στερεοποιηθούν εντελώς, περίπου 30 λεπτά ακόμα.
Μοιράζουμε το μείγμα μύρτιλλου ομοιόμορφα στις φόρμες. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθεί εντελώς, τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, ρίχνουμε χλιαρό νερό στο εξωτερικό των φορμών για να ξεκολλήσουν εύκολα.

Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία και με άλλα φρούτα, φτιάχνοντας πολύχρωμες γρανίτες για την οικογένεια!

Πηγή:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share