Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μπουρεκάκια τυριού με ανθότυρο: Μία εναλλακτική συνταγή της αγαπημένης μας τυρόπιτας

Θα γίνει ο αγαπημένος σας μεζές

29 Ιουνίου 2022 10:41
Μπουρεκάκια τυριού με ανθότυρο: Μία εναλλακτική συνταγή της αγαπημένης μας τυρόπιτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγανά μπουρεκάκια με πλούσια τυρένια γέμιση που θα γίνουν ο αγαπημένος σας μεζές για να συνοδέψετε το ούζο. Μία άκρως καλοκαιρινή επιλογή που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φτιάξτε μόνοι σας πεντανόστιμη σπιτική τυρόπιτα κουρού!

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 250γρ. κοπανιστή
  • 100γρ. ανθότυρο
  • πιπέρι άσπρο, φρεσκοτριμμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό
  • μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύετε την κοπανιστή με το ανθότυρο και προσθέτετε λίγο άσπρο πιπέρι.

Βήμα 2

Ανοίγετε τα φύλλα και τα κόβετε κατά πλάτος στα τρία. Στοιβάζετε τις λωρίδες και τις σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα για να μη ξεραθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 3

Παίρνετε μια λωρίδα φύλλου, την αλείφετε με το μίγμα λαδιού-βουτύρου και στρώνετε στην κάτω άκρη και κατά πλάτος μία κουταλιά σούπας από τη γέμιση τυριού. Τυλίγετε σε ρολό γυρίζοντας τις άκρες μέσα για να καλυφθεί η γέμιση. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα μπουρεκάκια. Αλείφετε την επιφάνειά τους με κρόκο αβγού και πασπαλίζετε με το μαύρο σουσάμι.

Βήμα 5

Ψήνετε τα μπουρεκάκια στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Σερβίρετε τα μπουρεκάκια ζεστά.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share