Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με ανανά: Δροσίζει το καλοκαίρι μας!

Έτοιμο σε 20 λεπτά

26 Ιουνίου 2022 13:23
Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με ανανά: Δροσίζει το καλοκαίρι μας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχετε ξαναφάει πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου από αυτό. Ένα δροσερό γλύκισμα που σερβίρεται ως επιδόρπιο στα καλοκαιρινά τραπέζια.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Παγωμένη απόλαυση: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και πτι μπερ

Υλικά

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 φάκελο ζελέ με άρωμα ανανά
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κονσέρβα ανανά, σε φέτες
  • 2 καψουλάκια βανίλιες
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ ή σφολιατίνια
  • λίγο γάλα
  • μερικά κερασάκια μαρασκίνο

Διαδικασία

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με ανανά: Δροσίζει το καλοκαίρι μας!

Βήμα 1

Αφήνετε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βάζετε το νερό να πάρει βράση και διαλύετε μέσα το ζελέ, ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 2

Ανοίγετε το γάλα με ανοιχτήρι και το αδειάζετε στο μίξερ μαζί με τις βανίλιες. Το χτυπάτε να τριπλασιαστεί σε όγκο, προσθέτοντας προς το τέλος το μίγμα του ζελέ. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Βήμα 3

Βρέχετε ελάχιστα με λίγο γάλα τα σαβαγιάρ ή τα σφολιατίνια και στρώνετε με αυτά ένα ταψάκι. Αδειάζετε από πάνω το μίγμα της κρέμας και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο.

Βήμα 4

Στο μεταξύ στραγγίζετε τον ανανά από το σιρόπι του και κόβετε τις μισές ροδέλες στη μέση. Τις υπόλοιπες τις αφήνετε όπως είναι. Μία δύο ώρες μετά, βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και διακοσμείτε την επιφάνειά του με τις φέτες του ανανά και τα κερασάκια. Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν το κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share