Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σωτήρια λύση! Έτσι θα σώσετε τα αυγά λίγο πριν λήξουν

Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

25 Ιουνίου 2022 17:41
Σωτήρια λύση! Έτσι θα σώσετε τα αυγά λίγο πριν λήξουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λένε πως τα αυγά διαρκούν 3-5 εβδομάδες στο ψυγείο αλλά στην κατάψυξη μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 6 ολόκληρους μήνες. Ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος για να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο και τα αυγά στον φούρνο.

Ξεκινήστε σπάζοντας όλα τα αυγά που σας έχουν απομείνει και χτυπήστε σας να πρόκειται να φτιάξετε ομελέτα.

Πάρτε ένα ταψάκι για μάφιν και βάλτε σε κάθε βαθούλωμα 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σας. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη.

Μετά από περίπου 3 ώρες μπορείτε να βγάλετε το ταψάκι από την κατάψυξη και να αδειάσετε τα μείγματά σας σε μια πλαστική σακούλα που είναι ειδική για κατάψυξη.

Σώστε τα αυγά λίγο πριν λήξουν με αυτό το δοκιμασμένο κόλπο

Πριν την βάλετε στην κατάψυξη γράψτε απ’έξω την ημερομηνία που το κάνατε για να θυμάστε πότε τα βάλατε στην κατάψυξη.

Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε αυτά απλά βγάλτε από τη σακούλα όσα χρειάζεστε και αφήστε τα να ξεπαγώσουν στο ψυγείο ή μέσα σε ένα μικρό μπολ το οποίο θα βάλετε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό για 10 λεπτά.

Έπειτα χρησιμοποιήστε τα όπως κάνετε συνήθως.

Τιp: Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μόνο τους κρόκους θα πρέπει να τους ανακατέψετε με 1/8 κ.γ. αλάτι ή 1μιση κ.γ. ζάχαρη ανά 4 αυγά έτσι ώστε να διατηρήσετε τα αυγά σας σε τέλεια κατάσταση και στην ιδανική υφή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share