Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Τυρόπιτα "πεπέκι": Η ηπειρώτικη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα, γιαούρτι και σιμιγδάλι

Η απόλυτη νοστιμιά!

25 Ιουνίου 2022 09:38
Τυρόπιτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία διαφορετική εκδοχή της αγαπηνένης μας τυρόπιτας, εμπνευσμένη από τη ηπειρώτικη παράδοση. Το περίφημο "πεπέκι" είναι μία πίτα με φέτα, γιαούρτι, σιμιγδάλι και φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκιά τυρόπιτα μόνο με 5 υλικά.

Υλικά

  • 200 γραμ. καλαμποκαλευρο 50 γραμ. σιμιγδαλι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (10% λιπαρά)
  • 1/4 (μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού) ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη

Τυρόπιτα 'πεπέκι': Η ηπειρώτικη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα, γιαούρτι και σιμιγδάλι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδαλι και το baking powder.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουταλι τα στερεά υλικά.
  • Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγα, το γιαουρτι, το ελαιολαδο και την πάπρικα.
  • Τα ανακατεύουμε με το συρμα να ενωθούν, προσθέτουμε τη φετα και ανακατεύουμε.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουταλι ή με το χέρι.
  • Λαδώνουμε ρηχό ταψι για πιτα νούμερο 36 και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σιμιγδαλι.
  • Αδειάζουμε την ηπειρωτικη τυροπιτα στο ταψι (ή αλλιώς το πεπέκι) και στρώνουμε την επιφάνεια της με ένα κουταλι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο σε αντιστάσεις, στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχαρα του φουρνου, γύρω στα 45 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share