Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Το λάθος που κάνετε όταν βράζετε τα μακαρόνια και γίνονται "νιανιά"

Προσοχή! Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται σε 1 υλικό

24 Ιουνίου 2022 11:35
Το λάθος που κάνετε όταν βράζετε τα μακαρόνια και γίνονται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι τα μαγειρεύουμε και είμαστε σίγουροι πως μπορούμε πλέον να το κάνουμε ακόμη και με κλειστά τα μάτια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν κάνουμε λάθη, έστω κάποιες φορές, όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καταλάβετε ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα χωρίς να τα δοκιμάσεις.

Ένα από τα συνηθέστερα είναι το λάθος που κάνετε και βγαίνουν τα μακαρόνια σας παραβρασμένα.

Το λάθος που κάνετε όταν βράζετε τα μακαρόνια και γίνονται 'νιανια'

Αλάτι

Οι περισσότεροι εξ ημών προσπαθούμε να μειώσουμε την ποσότητα νατρίου που προσλαμβάνουμε καθημερινά τόσο για λόγους πρόληψης όσο και για την αντιμετώπιση αρκετών προβλημάτων υγείας. Χρειάζονται όμως και οι εξαιρέσεις.

Κάποιοι σεφ λένε πως το νερό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το θαλασσινό. Αυτό σίγουρα είναι μια υπερβολή, αλλά σίγουρα τα ζυμαρικά χρειάζονται λίγο παραπάνω αλάτι από αυτό που λέμε “στη μύτη”.

Τα ίδια τα ζυμαρικά μάλιστα δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνουμε στο νερό. Εξάλλου ο λόγος που το προσθέτουμε δεν είναι τόσο για νοστιμιά όσο για να “σκληρύνει” κατά κάποιο τρόπο η επιφάνεια των μακαρονιών ενώ το αλάτι βοηθά ιδιαίτερα στο μαγείρεμα των noodles.

Συμβουλή: Αφού βράσει το νερό- περίπου πέντε λίτρα πάντα σε μεγάλη κατσαρόλα- προσθέστε ένα με δυο κουταλάκια αλάτι

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share