Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Eύκολη και αρωματική κρέμα λεμονιού - Πλούσια σε γεύση και εντάσεις!

Υπέροχη!

24 Ιουνίου 2022 08:37
Eύκολη και αρωματική κρέμα λεμονιού - Πλούσια σε γεύση και εντάσεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με λίγα υλικά μπορούμε να έχουμε στο σπίτι αυτή τη νόστιμη κρέμα για να αλείψουμε τα ψωμάκια μας, αλλά και να τη βάλουμε σε τάρτες και σε όποιο γλυκό ταιριάζει. Μια ωραία ιδέα είναι να τη βάλουμε σε ένα ποτήρι και να προσθέσουμε από πάνω είτε μαρέγκα είτε λίγη σοκολάτα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η αμαρτία της γιαγιάς: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες και άλλα 3 υλικά

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο,μαλακωμένο
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 μεγάλα λεμόνια ξεφλουδισμένα και στημένα
  • 3 αυγά χτυπημένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και μετά τα αυγά και τέλος το χυμό λεμονιού. Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 2

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσοχή στη φωτιά να είναι είναι χαμηλή. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα τη βάζουμε με ένα κουτάλι σε ένα καθαρό βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.

Πηγή: olivemagazine.gr

Αυτό είναι το γλυκό «κόλαση»! Σοκολατόπιτα μόνο με 5 ευρώ

Μην χάσετε αυτήν την συνταγή…Μια υπέροχη σοκολατόπιτα σε ελάχιστο χρόνο.

Είναι κι αυτές οι μέρες που μας πιάνει μια λιγούρα για γλυκό και δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι. Πρόκειται για ένα από τα πολύ αγαπημένα γλυκά των παιδιών, που είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί.

Δεν θα προλάβετε να την σερβίρετε

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μαλακό αλεύρι λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη

Για το γλάσο:

  • 125 ml πλήρες φρέσκο γάλα
  • 125 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη

Αυτό είναι το γλυκό «κόλαση»! Σοκολατόπιτα μόνο με 5 ευρώ

Εκτέλεση

1). Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά).Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

2). Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

3). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε για 30 λεπτά.

4). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5). Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε…

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share