Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κάνει τις μπριζόλες «κόλαση»! Το μεγάλο μυστικό με το σκόρδο - Συνοδεύστε τις με αρωματική κρέμα πολέντας

Δοκιμάστε τες!

23 Ιουνίου 2022 14:15
Κάνει τις μπριζόλες «κόλαση»! Το μεγάλο μυστικό με το σκόρδο - Συνοδεύστε τις με αρωματική κρέμα πολέντας

Ζουμερές μπριζόλες που ετοιμάζετε στο πι και φι και συνοδεύετε με λαχταριστή κρέμα πολέντας, που τους πάει πολύ.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το "μυστικό" της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ζουμερή μπριζόλα με πατάτες λεμονάτες

Υλικά

Για τις μπριζόλες

  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού με κόκαλο, πάχους 1½ εκ.
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ, στραγγισμένα από τον χυμό τους
  • 3 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100ml κρασί λευκό

Για την κρέμα πολέντας

  • 170ml γάλα
  • 450γρ. ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
  • 150γρ. πολέντα
  • 40γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 50γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Θα σας πέσει το σαγόνι: Θεϊκές χοιρινές μπριζόλες - Μαριναρισμένες με μουστάρδα, πορτοκάλι και μέλι

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Σε μια χαμηλή και φαρδιά, πυρίμαχη κατσαρόλα με αποσπώμενο χερούλι (που μπαίνει και στον φούρνο) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες, τις βάζετε στην κατσαρόλα (αν δεν χωρούν όλες μαζί τις βάζετε ανά δύο) και τις ροδίζετε καλά και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και τις ακουμπάτε σε πιάτο.

Βήμα 2

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο για μισό λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τις αντζούγιες, το θυμάρι και το κρασί. Αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις και βάζετε ξανά τις μπριζόλες στην κατσαρόλα. Μεταφέρετ την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

Βήμα 3

Για την πολέντα: βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν, προσθέτετε την πολέντα πασπαλιστά, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.

Βήμα 4

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τυρί, το βούτυρο και τα μυρωδικά. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο.

Βήμα 5

Μοιράζετε την πολέντα σε μεγάλα πιάτα, τοποθετείτε από μια μπριζόλα σε κάθε πιάτο, περιχύνετε με λίγη σάλτσα από τις μπριζόλες και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share