Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έτσι θα φτιάξεις την πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα με αποξηραμένα σύκα και πράσινο πιπέρι

Υπέροχη!

23 Ιουνίου 2022 08:05
Έτσι θα φτιάξεις την πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα με αποξηραμένα σύκα και πράσινο πιπέρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια τυρόπιτα διαφορετική από τις άλλες. Τα τυριά της πίτας δένουν άψογα με τα αποξηραμένα σύκα, ενώ το πράσινο πιπέρι προσθέτει ένταση, και κάνει τη γεύση της ακόμα πιο ιδιαίτερη. Δοκιμάστε τη!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Εύκολη τυρόπιτα: Μια συνταγή από τον Πόντο με φύλλα περέκ – Θα πάθουν πλάκα μικροί και μεγάλοι

Υλικά

  • 800 γρ. φύλλο κρούστας (16-18 φύλλα)
  • 400 γρ. τυρί τελεμέ
  • 450 γρ. μυζήθρα
  • 200 γρ. τυρί κασέρι
  • 6 σύκα αποξηραμένα
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ρακή
  • 8 φύλλα μέντα ψιλοκομμένη
  • 3 αυγά
  • 80 γρ. γιαούρτι
  • 10 κόκκους πιπέρι πράσινο σπασμένο στο γουδί
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Έτσι θα φτιάξεις την πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα με αποξηραμένα σύκα και πράσινο πιπέρι

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ με νερό και 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ρακή βουτάμε τα αποξηραμένα σύκα για μισή ώρα ώστε να μαλακώσουν και μετά τα κόβουμε σε καρεδάκια. Βάζουμε σε μεγάλη μπασίνα τον τελεμέ και τον σπάμε με τα χέρια μας. Τρίβουμε το κασέρι και σπάμε και τη μυζήθρα σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μέντα, τα αυγά, το σπασμένο πιπέρι και τα ψιλοκομμένα σύκα. Ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά και ραντίζουμε με λίγο ε.π. ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Ανοίγουμε στον πάγκο τα φύλλα κρούστας κάθετα, βάζουμε 3 κουταλιές από το μείγμα στην άκρη και πιάνουμε διπλό φύλλο και το τυλίγουμε σε ρολό, ενώ τα έχουμε ραντίσει με λιωμένο βούτυρο και ελαιόλαδο. Σε βουτυρωμένο ταψάκι 35 εκ. σχηματίζουμε σπείρα και συνεχίζουμε έως ότου γεμίσουμε το ταψάκι χωρίς να τα στριμώχνουμε πολύ. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια στο τέλος με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50´-60΄ μέχρι να έχουμε χρυσαφένιο χρώμα

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share