Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Από τα χεράκια της γιαγιάς: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με κρέμα - Έτοιμο σε 10 λεπτά!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

9 Ιουνίου 2022 08:51
Από τα χεράκια της γιαγιάς: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με κρέμα - Έτοιμο σε 10 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων είναι ταυτισμένα με διακοπές στο χωριό και τη γιαγιά να φτιάχνει το περίφημο γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα και κρέμα.

Το Athensmagazine.gr, σου έχει την απόλυτη συνταγή της γιαγιάς για το γλυκό που σίγουρα έχει σημαδέψει τα παιδιά σου χρόνια.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
  • 3ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε.
  • Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.
  • Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Συνταγή για πανεύκολο γρήγορο γλυκό ψυγείου με καρύδα και παγωμένο γιαούρτι στιγμής

Συνταγή για πανεύκολο γρήγορο γλυκό ψυγείου με καρύδα και παγωμένο γιαούρτι στιγμής. Μια συνταγή απλή, δροσερή και νόστιμη. Θα την φτιάξετε σπίτι και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι, καθώς θα ξετρελάνει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους που θα το δοκιμάσουν. Ευχάριστο, νόστιμο, αλλά και ένα πολύ ελαφρύ γλυκό για να φτιάξετε και να τους τρελάνετε όλους. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με καραμέλα και μπισκότο.

Υλικά:

  • 200 γραμμ σαβαγιάρ
  • Λίγο γάλα για το βρέξιμο των σαβαγιάρ
  • Λίγο κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή γεμάτη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 βανίλιες
  • 7 κουτ.σούπας κορν-φλάουρ όχι κοφτές
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ.σούπας ινδοκάρυδο

Για τη σαντιγύ:

  • 1 φάκελο σαντιγύ γκαρνί
  • 3 κουτ σούπας ινδοκάρυδο
  • 200 ml κρύο γάλα

Για το πασπάλισμα:

  • Μπόλικο ινδοκάρυδο & βύσσινο ή κεράσι γλυκό προαιρετικά

Συνταγή για πανεύκολο γρήγορο γλυκό ψυγείου με καρύδα

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρύο γάλα,το κορν- φλάουρ & ανακατεύουμε να διαλυθεί.Προσθέτουμε ζάχαρη, κρόκους,βανίλιες και το ξύσμα.
  2. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να βράσει και να πήξει καλά η κρέμα. Μολις γίνει αυτό αποσύρουμε κι ρίχνουμε 2 κουταλιές ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε ξανά & αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Έπειτα βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ σε λίγο γάλα σκέτο ή μαζί με λίγο κονιάκ & στρώνουμε τα μισά περίπου σε πιατέλα ή όπου θέλουμε.Απλώνουμε πάνω μια στρώση κρέμας,μετα πάλι σαβαγιαρ και την υπόλοιπη κρέμα.
  4. Καλύπτουμε κ γύρω γύρω το γλυκό με τα υπόλοιπα σαβαγιαρ.
  5. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλυκό.Για πιο καλύτερα αποτελέσματα το αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ.
  6. Φτιάχνουμε τη σαντιγύ. Χτυπαμε τη σκόνη με το κρύο γάλα να αφρατέψει. Μετα ρίχνουμε ινδοκάρυδο & ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
  7. Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό,το καλύπτουμε γύρω γύρω με σαντιγύ με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
    Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα και αν θέλουμε με βύσσινο γλυκό ή κάποιο άλλο γλυκό της αρεσκείας μας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share