Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Milkshake με φράουλες και σαντιγί στο πι και φι!

Τι πιο δροσιστικό και θρεπτικό από ένα Milkshake με φρέσκα φρούτα!

7 Ιουνίου 2022 15:52
Milkshake με φράουλες και σαντιγί στο πι και φι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάχνουμε milkshake (μιλκσέικ) με φράουλες και σαντιγί. Ετοιμάζουμε σε ελάχιστο χρόνο το αγαπημένο ρόφημα μικρών και μεγάλων. Ένα είναι το σίγουρο, ότι τα παιδιά θα χαρούν πολύ.

Δείτε επίσης: Τοποθετεί αλουμινόχαρτο στο φούρνο και βάζει τα αυγά από πάνω: Το Αποτέλεσμα; Φανταστικό!

Υλικά

  • 250 γρ. φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • ½ κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml γάλα, παγωμένο
  • 2 φλιτζάνια παγωτό βανίλια
  • σαντιγί για το σερβίρισμα

Milkshake με φράουλες και σαντιγί στο πι και φι!

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα αφήνουμε το μπολ σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.

Βήμα 2

Βάζουμε το γάλα και το παγωτό στο μπλέντερ και χτυπάμε. Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε ξανά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια και προσθέτουμε, αν θέλουμε, σαντιγί.

Πηγή: olivemagazine.gr

Γλυκό φούρνου: Lemon pie με ελαιόλαδο και γλάσο λεμονιού

Το πιο γευστικό και γεμάτο εντάσεις γλυκό φούρνου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.! Προσθέστε ελαιόλαδο για μεγαλύτερη ευχαρίστηση!

Δείτε επίσης: Τρέξτε να το δοκιμάσετε τώρα! Μια κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί μπορεί να...

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 180 ml ε.π. ελαιόλαδο, απαλό σε γεύση
  • 4 αυγά
  • 60 ml χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο
  • 1 κουτ. σούπας + ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού (από 1 μεγάλο λεμόνι)
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια

Για το γλάσο

  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο
  • παπαρουνόσπορο για το σερβίρισμα

Γλυκό φούρνου: Lemon pie με ελαιόλαδο και γλάσο λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα (ή 180°C στις αντιστάσεις). Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι των 25 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες στις μεγάλες πλευρές (αργότερα θα τραβήξουμε το κέικ να το ξεφορμάρουμε εύκολα).

Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Μεταφέρουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και «διπλώνουμε» με μαρίζ μέχρι να μη βλέπουμε πια αλεύρι (όχι παραπάνω).

Βήμα 3
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 55΄-60΄ ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στη μέση του κέικ.

Βήμα 4
Αφήνουμε στην άκρη για 5΄ να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε τραβώντας προς τα πάνω τις άκρες της λαδόκολλας. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως σε σχάρα.

Βήμα 5
Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με τη 1 κουταλιά χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε όσο ακόμα χυμό χρειάζεται για να γίνει το γλάσο τόσο υδαρές όσο να πέφτει σχετικά εύκολα και περιχύνουμε το κρύο κέικ. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share