Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αφράτα και μοσχομυριστά ρολάκια κανέλας γεμιστά με σοκολάτα

Ονειρεμένο γλυκό

7 Ιουνίου 2022 13:30
Αφράτα και μοσχομυριστά ρολάκια κανέλας γεμιστά με σοκολάτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πιο εύκολα, νόστιμα και αφράτα ρολά κανέλας που έχετε φάει ποτέ. Να τρώει η μαμά και του παιδιού να μην δίνει!

Δείτε επίσης: Πανεύκολα muffins με μήλο και κανέλα

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 80ml γάλα χλιαρό
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αβγό + 1 κρόκο για το τελείωμα
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα

Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 100γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα, το πετιμέζι, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνετε 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και ανοίγετε σε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα διαστάσεων 10x15 εκ.

Αφράτα και μοσχομυριστά ρολάκια κανέλας γεμιστά με σοκολάτα

Βήμα 2

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά και σε ένα δεύτερο το βούτυρο με το πετιμέζι. Αλείφετε με το μίγμα βουτύρου, πασπαλίζετε με το μίγμα της ζάχαρης και σκορπάτε τις σταγόνες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τυλίγετε τη ζύμη σε δύο ρολά και κόβετε σε οκτώ κομμάτια το καθένα.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώνετε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για άλλη μισή ώρα. Χτυπάτε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και αλείφετε τα ρολάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share