Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα ζυμαρικά που θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σας! - Κοχύλες με κοτόπουλο και σπανάκι

Μία πεντανόστιμη συνταγή

3 Ιουνίου 2022 13:28
Τα ζυμαρικά που θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σας! - Κοχύλες με κοτόπουλο και σπανάκι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν διάφορα είδη ζυμαρικών, καθένα από τα οποία ταιριάζει με διαφορετικές σάλτσες και σε διαφορετικές συνταγές. Οι κοχύλες είναι από εκείνα τα ζυμαρικά που είναι πεντανόστιμα. Εδώ, τις απολαμβάνουμε γεμιστές με κοτόπουλο, σπανάκι και κόκκινη σάλτσα.

Μία ακόμα λαχταριστή συνταγή με κοτόπουλο: Φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένο με γιαούρτι - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο, κονσέρβα
  • 250 γρ. χαλούμι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Τα ζυμαρικά που θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σας! - Κοχύλες με κοτόπουλο και σπανάκι

Βήμα 2

Προσθέτουμε το θυμάρι, την ντομάτα κονκασέ και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15'. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χαλούμι,τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε στη βάση ένος ορθογώνιου πιρέξ 1 κουτ. σούπας από τη σάλτσα κοτόπουλου. Γεμίζουμε ένα-ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού και με το μείγμα του κοτόπουλου.

Βήμα 3

Τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο στο πιρέξ. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για 30΄ ή μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά.

Πηγή olivemagazine.gr

Σπιτική συνταγή: Ένα δροσερό ποτό με λεμόνι και φράουλα

Τώρα που έχει ξεκινήσει η ζέστη αναζητούμε λύσεις για να δροσιστούμε, χωρίς παράλληλα να φορτωθούμε πολλές θερμίδες. Και τι πιο δροσιστικό από μια λεμονάδα με φρέσκα μυρωδάτα λεμόνια; Εμείς απογειώνουμε τη γεύση της προσθέτοντας το αγαπημένο μας φρούτο, τις φράουλες!

Δείτε επίσης: «Λιώνει» στο στόμα: Εύκολο γλυκό ψυγείο με ζαχαρούχο γάλα, γκοφρέτες και μπισκότα

Υλικά για 8 μερίδες

  • 8 μέτριες φράουλες (περίπου 250 γρ.) + περισσότερες για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού (από 4 λεμόνια)
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • Πάγο για το σερβίρισμα
  • Δυόσμο για το γαρνίρισμα

Σπιτική συνταγή: Ένα δροσερό ποτό με λεμόνι και φράουλα

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τις φράουλες, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά, για περίπου 45΄΄. Σουρώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια κανάτα. Συμπληρώνουμε με νερό.

Για το σερβίρισμα:

Γεμίζουμε πάγο τα ποτήρια, ρίχνουμε τη λεμονάδα και γαρνίρουμε με έξτρα φράουλες και δυόσμο.

Πηγή olivemagazine.gr

Τυροπιτένιο σουφλέ: Η εκλεκτή συνταγή που γνωρίζουν ελάχιστοι - Το υλικό που κάνει τη διαφορά

Φτιάξτε λαχταριστό τυροπιτένιο σουφλέ στο πι και φι. Πρόκειται για μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για ομελέτα φούρνου.

Υλικά (15 τεμάχια)

  • Φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμάρια μαλακή φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • 1 Βιτάμ
  • 1 σόδα
  • Αλατοπίπερο

Τυροπιτένιο σουφλέ:

Εκτέλεση

  • Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας και από πάνω βάζουμε τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Χαράσσουμε σε μερίδες και ρίχνουμε από πάνω ζεστό το βούτυρο να πάει παντού.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω από την πίτα μας φροντίζοντας να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
  • Τελευταία ρίχνουμε τη σόδα και αφήνουμε να ποτίσει την πίτα για περίπου 1 ώρα πριν τη βάλουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180-200 C για 55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share