Σπιτική συνταγή: Ένα δροσερό ποτό με λεμόνι και φράουλα
Για ένα δροσερό καλοκαίρι!
3 Ιουνίου 2022 10:26
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Τώρα που έχει ξεκινήσει η ζέστη αναζητούμε λύσεις για να δροσιστούμε, χωρίς παράλληλα να φορτωθούμε πολλές θερμίδες. Και τι πιο δροσιστικό από μια λεμονάδα με φρέσκα μυρωδάτα λεμόνια; Εμείς απογειώνουμε τη γεύση της προσθέτοντας το αγαπημένο μας φρούτο, τις φράουλες!
8 μέτριες φράουλες (περίπου 250 γρ.) + περισσότερες για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού (από 4 λεμόνια)
½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
6 φλιτζάνια νερό
Πάγο για το σερβίρισμα
Δυόσμο για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τις φράουλες, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά, για περίπου 45΄΄. Σουρώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια κανάτα. Συμπληρώνουμε με νερό.
Για το σερβίρισμα:
Γεμίζουμε πάγο τα ποτήρια, ρίχνουμε τη λεμονάδα και γαρνίρουμε με έξτρα φράουλες και δυόσμο.
Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας και από πάνω βάζουμε τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράσσουμε σε μερίδες και ρίχνουμε από πάνω ζεστό το βούτυρο να πάει παντού.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω από την πίτα μας φροντίζοντας να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
Τελευταία ρίχνουμε τη σόδα και αφήνουμε να ποτίσει την πίτα για περίπου 1 ώρα πριν τη βάλουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180-200 C για 55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.