Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σπιτική συνταγή: Ένα δροσερό ποτό με λεμόνι και φράουλα

Για ένα δροσερό καλοκαίρι!

3 Ιουνίου 2022 10:26
Σπιτική συνταγή: Ένα δροσερό ποτό με λεμόνι και φράουλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που έχει ξεκινήσει η ζέστη αναζητούμε λύσεις για να δροσιστούμε, χωρίς παράλληλα να φορτωθούμε πολλές θερμίδες. Και τι πιο δροσιστικό από μια λεμονάδα με φρέσκα μυρωδάτα λεμόνια; Εμείς απογειώνουμε τη γεύση της προσθέτοντας το αγαπημένο μας φρούτο, τις φράουλες!

Δείτε επίσης: «Λιώνει» στο στόμα: Εύκολο γλυκό ψυγείο με ζαχαρούχο γάλα, γκοφρέτες και μπισκότα

Υλικά για 8 μερίδες

  • 8 μέτριες φράουλες (περίπου 250 γρ.) + περισσότερες για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού (από 4 λεμόνια)
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • Πάγο για το σερβίρισμα
  • Δυόσμο για το γαρνίρισμα

Σπιτική συνταγή: Ένα δροσερό ποτό με λεμόνι και φράουλα

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τις φράουλες, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά, για περίπου 45΄΄. Σουρώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια κανάτα. Συμπληρώνουμε με νερό.

Για το σερβίρισμα:

Γεμίζουμε πάγο τα ποτήρια, ρίχνουμε τη λεμονάδα και γαρνίρουμε με έξτρα φράουλες και δυόσμο.

Πηγή olivemagazine.gr

Τυροπιτένιο σουφλέ: Η εκλεκτή συνταγή που γνωρίζουν ελάχιστοι - Το υλικό που κάνει τη διαφορά

Φτιάξτε λαχταριστό τυροπιτένιο σουφλέ στο πι και φι. Πρόκειται για μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για ομελέτα φούρνου.

Υλικά (15 τεμάχια)

  • Φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμάρια μαλακή φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • 1 Βιτάμ
  • 1 σόδα
  • Αλατοπίπερο

Τυροπιτένιο σουφλέ:

Εκτέλεση

  • Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας και από πάνω βάζουμε τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Χαράσσουμε σε μερίδες και ρίχνουμε από πάνω ζεστό το βούτυρο να πάει παντού.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω από την πίτα μας φροντίζοντας να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
  • Τελευταία ρίχνουμε τη σόδα και αφήνουμε να ποτίσει την πίτα για περίπου 1 ώρα πριν τη βάλουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180-200 C για 55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share