Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θα πάθετε πλάκα: Η καλύτερη συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

30 Μαΐου 2022 17:02
Θα πάθετε πλάκα: Η καλύτερη συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορείς να απογειώσεις την γεύση του κοτόπουλου με μία συνταγή που όμοια της δεν έχει δοκιμάσει. Λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με πράσο είναι η συνταγή που θα δώσει στο κοτόπουλο σου αυτό που χρειάζεται για να γίνει πεντανόστιμο.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως θα φτιάξετε γιαπωνέζικo κοτόπουλο με κάρι.

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 400 ml ζωμό κοτόπουλο φρέσκο ή ψυγείου, καυτό
  • 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 4 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 10 ροδέλες λεμονιού
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Θα πάθετε πλάκα: Η καλύτερη συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο

Διαδικασία

  • Σε μια ευρύχωρη γάστρα βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου. Προσθέτουμε τον ζωμό, το κρασί, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σέλερι, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας. Απλώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε μονή στρώση στη βάση της γάστρας, στριμωγμένες, για να καλυφθούν από τη μαρινάδα. Καλύπτουμε τη γάστρα με μεμβράνη και τη βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο, για να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Λίγο πριν μαγειρέψουμε το κοτόπουλο, σε ένα κατσαρόλι βάζουμε τα πράσα και λίγο αλάτι και ρίχνουμε τόσο νερό ίσα να τα καλύπτει. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να πάρει μια βράση, να μαλακώσουν λίγο τα πράσα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τα πράσα στη γάστρα με μια τρυπητή κουτάλα, προθέτουμε τις ροδέλες λεμονιού, τα κλωνάρια δεντρολίβανου και κλείνουμε με το καπάκι της. Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο περίπου 30΄ επιπλέον, ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share