Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

«Φωτιά» οι τιμές στα σουβλατζίδικα; Έτσι θα φτιάξετε στο σπίτι το πιο λαχταριστό πιτόγυρο με τορτίγια!

Η οικονομικότερη λύση για να το απολαύσετε!

26 Μαΐου 2022 09:08
«Φωτιά» οι τιμές στα σουβλατζίδικα; Έτσι θα φτιάξετε στο σπίτι το πιο λαχταριστό πιτόγυρο με τορτίγια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταγή για Πιτόγυρο σε τορτίγια γύρο χοιρινό και τζατζίκι για τις καλοκαιρινές λιγούρες και όχι μόνο.

Δείτε επίσης: Πιο κοντά από ποτέ στα 5 ευρώ το σουβλάκι: Στα 3,9 ευρώ στη Θεσσαλονίκη - Οι φόβοι των επαγγελματιών του κλάδου (video)

Υλικά

  • Τορτίγια 5

Για την γέμιση

  • Χοιρινο 400 γραμμάρια γύρο
  • Ντοματα 1 κομμένη σε κύβους
  • Κρεμμυδι 1 κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Κασέρι 350 γραμμάρια τριμμένο
  • Μαιντανος 1/2 κούπα ψιλοκομμένο

Για την επικάλυψη

  • Μοτσαρελα 10 φέτες
  • Ντοματα 1 κομμένη σε λεπτές φέτες

Για τον χυλό

  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Νερό 3 κουταλάκια του γλυκού

Για το τζατζίκι

  • Γιαούρτι Στραγγιστό 500 γραμμάρια
  • Σκορδο 1-2 σκελίδες
  • Αγγούρι 1
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
  • Ξύδι 2-3 σταγόνες

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πρωτότυπο σε ενα τραπέζι σάς ή οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στον χρόνο τότε αυτό το Πιτόγυρο σε τορτίγια με γύρο χοιρινό θα σας ξετρελάνει. Πιτόγυρο σε τορτίγια γεμιστό με γύρο χοιρινό, κρεμμύδι, ντομάτα και κασέρι.

Θα απλώσουμε από πάνω μερικές φέτες μοτσαρέλα και μερικές φέτες ντομάτες και θα το συνοδεύσουμε με σπιτικό τζατζίκι. Αυτό το Πιτόγυρο σε τορτίγια είναι τόσο νόστιμο και λαχταριστό που θα το φτιάχνετε συνέχεια. Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και δεν είναι γεμάτος λάδια όπως οι αγοραστοί.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Πιτόγυρο σε τορτίγια:

Ιngredient

-5 tortillas
-400gr gyro pork
-1 diced tomato
-1 onion cut into thin slices
-350gr grated cheese
-1/2 cup chopped parsley
for from above
-10 slices of mozzarella cheese
-1 tomato cut into thin slices
for the porridge
-2tsp flour
-3tsp water
for tzatziki
-500gr strained yogurt
-1 with 2 cloves of garlic
-1 cucumber
-Salt Pepper
-1tbsp olive oil
-2 with 3 drops of vinegar

Εκτέλεση για το Πιτόγυρο σε τορτίγια

Αρχικά φτιάχνουμε τον χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το νερό. Τον συγκεκριμένο χυλό τον θέλουμε για να μπορέσουμε να ενώσουμε τις τορτίγιες μεταξύ τους. Παίρνουμε λοιπόν την πρώτη τορτίγια και με ένα πινέλο αλείφουμε λίγο από τον χυλό στην μία άκρη της.

Κολλάμε πάνω στην μία τορτίγια την άλλη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την τρίτη τορτίγια. Έπειτα απλώνουμε λίγο από τον χυλό στο πάνω μέρος της των τριών τορτιγιών και κολλάμε από πάνω άλλες δύο τορτίγιες. Πιο αναλυτικά μπορούμε να το δούμε και στο βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Αφού οι τορτίγιες μας είναι έτοιμες απλώνουμε στο κάτω μέρος το τριμμένο κασέρι. Από πάνω βάζουμε τον χοιρινό γύρο που στην περιγραφή του βίντεο μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως θα τον φτιάξετε, την ντομάτα κομμένη σε κύβους και το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.

Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κλείνουμε τον γύρο μας παίρνοντας τις άκρες από τις κάτω τορτίγιες και τις ενώνουμε. Σηκώνουμε το κάτω μέρος και ξεκινάμε να ρολάρουμε. Παίρνουμε την λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Μεταφέρουμε στην λαμαρίνα το ρολό.

Απλώνουμε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλα χωρίς να αφήνουμε κενό. Από πάνω απλώνουμε φέτες ντομάτας. Το ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου είτε στον αέρα, είτε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Το πολύ 25 λεπτά.

Εκτέλεση για το τζατζίκι

Τρίβουμε το αγγούρι στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τρίβουμε το σκόρδο στο ψιλό του τρίφτη. Προσθέτουμε το σκόρδο μέσα στο στραγγιστό γιαούρτι και στύβουμε το αγγούρι με το χέρι μας. Αφού βγάλει τα υγρά του προσθέτουμε και το αγγούρι στο γιαούρτι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξύδι και ανακατεύουμε καλά.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share