Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Κολασμένο» γλυκό ψυγείο με φράουλες και σοκολάτα - Χωρίς ψήσιμο και έτοιμο σε 20 λεπτά!

Υπέροχο!

26 Μαΐου 2022 07:56
«Κολασμένο» γλυκό ψυγείο με φράουλες και σοκολάτα - Χωρίς ψήσιμο και έτοιμο σε 20 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με φράουλες και πραλίνα φουντουκιού χωρίς ψήσιμο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα λαχταριστό στη θέα του και πεντανόστιμο στη γεύση του γλύκισμα.

Ελπίζουμε να σας αρέσει όπως το χθεσινό μας γλυκό!

Απλά απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό φρέσκες φράουλες (400 γρ. σε λεπτές φέτες + 15 φράουλες ολόκληρες)
  • 18-20 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα
  • 220 γρ. τυρί κρέμα τύπου Μασκαρπόνε ή Philadelhia
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος ΚΡΥΑ πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (Nutella ή Μερέντα ή άλλη επιλογής σας)
  • 1 φλ. έτοιμο καφέ φίλτρου κρύο ή χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. λικέρ επιλογής σας (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής

γλυκο-ψυγειου

Στρώνετε καλά με μεμβράνη ή με χαρτί ψησίματος, μια φόρμα του κέικ 22×12 εκ. φροντίζοντας η μεμβράνη ή το χαρτί ψησίματος να προεξέχει περιμετρικά, πάνω από τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό.

Στρώνετε τα 9 σαβαγιάρ στη βάση της φόρμας ένα δίπλα στο άλλο. Αν απαιτηθεί κόβετε και προσθέτετε λίγο μπισκότο όπου απαιτείται, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας και των μπισκότων σας, προκειμένου να καλύπτεται καλά η βάση.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το καφέ ή το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ και ανακατεύετε. Με ένα πινέλο, βουρτσίζετε “ταμποναριστά” με το καφέ ή χυμό πορτοκαλιού τα σαβαγιάρ φροντίζοντας να καλυφθούν καλά με αρκετό καφέ ή χυμό.

Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε μεγάλο μπολ και τη χτυπάτε σε ελαφριά σαντιγί. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα τυριού-σαντιγί. Στρώνετε με μια σπάτουλα στη φόρμα, το μισό μείγμα τυριού, πάνω από τα σαβαγιάρ και ισιώνετε την επιφάνεια.

Βάζετε τη νουτέλα ή μερέντα για 15-17 περίπου δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων να μισο-λιώσει. Απλώνετε τη μισή νουτέλα πάνω από τη κρέμα τυριού και τη πασπαλίζετε με τα μισά θρυμματισμένα φουντούκια. Στρώνετε από πάνω τις μισές φέτες φράουλας, φροντίζοντας να είναι σε σειρά η μια σειρά δίπλα στην άλλη, με τη φορά των σαβαγιάρ.

Στρώνετε από πάνω μια δεύτερη σειρά σαβαγιάρ και βουρτσίζετε με πινέλο, με αρκετό χυμό πορτοκαλιού και λικέρ (προαιρετικά) ώστε να εμποτιστούν καλά. Στρώνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα τυριού, τις υπόλοιπες φέτες φράουλας και τελειώνετε με την υπόλοιπη μισή νουτέλα.

Πασπαλίζετε από πάνω με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φουντούκια και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρετε το γλυκό και το βάζετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με τις φρέσκες φράουλες στη φορά των σαβαγιάρ για να κόβονται εύκολα οι φέτες (βλέπε φωτό). Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share