Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βάζετε στα μπιφτέκια λευκό ψωμί; - Δεν φαντάζεστε τι κακό προκαλεί

Πρέπει να σταματήσετε αμέσως

24 Μαΐου 2022 16:58
Βάζετε στα μπιφτέκια λευκό ψωμί; - Δεν φαντάζεστε τι κακό προκαλεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, όχι μόνο των μικρών, αλλά και των μεγάλων. Ο λόγος για τα μπιφτέκια, τα οποία αποτελούν ένα εύκολο φαγητό, ενώ το κρέας που θα επιλέξουμε για τον κιμά θα μας δώσει μία… σειρά από γεύσεις. Με την ευκαιρία, δείτε το απόλυτο κόλπο που κάνει τα μπιφτέκια κόλαση.

Μπορεί κάποιος να θέλει πιο ελαφρύ κρέας, οπότε μπορεί να επιλέξει κιμά από κοτόπουλο ή κάποιος άλλος να μείνει στην κλασική συνταγή και να εμπιστευτεί τον μοσχαρίσιο κιμά.

Το δεύτερο πιο βασικό υλικό για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Έτσι μπορούμε να έχουμε ένα ακόμα πιο ζουμερό και αφράτο μπιφτέκι.

Βάζετε στα μπιφτέκια λευκό ψωμί; - Δεν φαντάζεστε τι κακό προκαλεί

Μην χρησιμοποιείτε λευκό ψωμί;


Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε το ψωμί που θα επιλέξουμε. Αν για παράδειγμα ζυμώνετε τον κιμά με λευκό ψωμί, καλύτερα να το σταματήσετε… αμέσως.

Αν χρησιμοποιείτε λευκό ψωμί, τότε θα χάσετε την υγρασία που θα θέλατε να έχουν τα μπιφτέκια, ενώ δεν αποκλείεται να μην είναι όσο αφράτο προτιμάτε.

Η καλύτερη λύση είναι το μαύρο ψωμί, είτε ολικής άλεσης, είτε πολύσπορο που θα βοηθήσει να ετοιμάσετε αφράτα μπιφτέκια, ενώ παράλληλα θα έχουν και λιγότερες θερμίδες, καθώς δεν θα απορροφηθούν τόσο τα λιπαρά στοιχεία, όσο στην περίπτωση του λευκού ψωμιού.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share