Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γλυκιά τυρόπιτα με κατσικίσιο τυρί και μέλι έτοιμη σε 20'

Ανάλαφρη και λαχταριστή

24 Μαΐου 2022 11:40
Γλυκιά τυρόπιτα με κατσικίσιο τυρί και μέλι έτοιμη σε 20'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η τυρόπιτα ξεχωρίζει γιατί είναι γλυκιά και ανάλαφρη. Είναι μια παραδοσιακή συνταγή για τυρόπιτα που συνήθως έφτιαχναν οι πιο εύποροι στη Σύρο. Με την ευκαιρία, δείτε την viral τυρόπιτα των 10' στην τοστιέρα που θα σας ξετρελάνει

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 600 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 1 κιλό κατσικίσιο τυρί ανάλατο ή ανάλατη μυζήθρα με φουλ λιπαρά (Κρήτης ή άλλη)
  • το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 30 ml λικέρ μαστίχα, προαιρετικά
  • 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα, σε σκόνη
  • λίγο βούτυρο για το ταψί

 Γλυκιά τυρόπιτα με κατσικίσιο τυρί και μέλι έτοιμη σε 20'

Εκτέλεση

  • Για την γλυκιά καθολική τυρόπιτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6-7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
  • Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και το λικέρ μαστίχας, αν βάλουμε, και ανακατεύουμε
  • Μεταφέρουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο χαμηλό ταψάκι διαστάσεων περίπου 35 x 25 εκ. και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει
  • Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, αλλά όχι εντελώς
  • Όσο είναι ακόμη ζεστό, περιχύνουμε με το μέλι
  • Σερβίρουμε μόλις απορροφηθεί το μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share