Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Το μυστικό για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου, που δεν θα σου πει κανένας σεφ

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

23 Μαΐου 2022 11:30
Το μυστικό για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου, που δεν θα σου πει κανένας σεφ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πατάτες είναι από τα τρόφιμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι... φανταστείτε να γνωρίζατε και το μυστικό για τις πιο νόστιμες! Τότε θα σας ζήταγαν όλοι την συνταγή και δεν θα υπήρχε παραπονεμένος κανένας.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ το μυστικό με το γάλα για τις πιο λαχταριστές πατάτες φούρνου.

Το μυστικό για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου, που δεν θα σου πει κανένας σεφ

Συμβουλές:

  • Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Διαβάστε παρακάτω…
  • Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.
  • Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο.
  • Αποτέλεσμα εικόνας για πατάτες φούρνου. Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.
  • Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δεν σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.
  • Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δεν σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μην μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπύρα και μετά σουρώστε τις.
  • Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!

Έβαλε στη ζύμη του κιμά λίγη πατάτα - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια εναλλακτική συνταγή με τριμμένη πατάτα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αν πάλι αναζητάτε κάτι.. διαιτητικό, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για κιμαδόπιτα με μπεσαμέλ

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
  • 1 ντοματάκι από κονσέρβα, πολτοποιημένο
  • 1/2 κουτ. σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη)
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

μπιφτέκια τριμμένη πατάτα

Διαδικασία

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά.
  • Σπάμε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 220° C. Κατόπιν λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, πλάθουμε μπιφτέκια (περίπου 10 – 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share