Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το κάναμε λάθος τόσα χρόνια: Έτσι πρέπει να μαγειρεύουμε το κοτόπουλο!

Δεν είχαμε ιδέα!

21 Μαΐου 2022 16:59
Το κάναμε λάθος τόσα χρόνια: Έτσι πρέπει να μαγειρεύουμε το κοτόπουλο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοτόπουλο να είναι και ας είναι μαγειρεμένο όπως θέλει. Τηγανητό, ψητό, στο γκριλ, στο φούρνο. Ό,τι θέλεις. Το κοτόπουλο μπορεί να είναι ένα και μοναδικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι συνταγές δεν μπορούν να διαφέρουν. Για την ακρίβεια, κάποιες προκύπτουν πιο νόστιμες από κάποιες άλλες.

Δείτε επίσης: Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε το κοτόπουλο και αυξάνετε τον κίνδυνο για σαλμονέλα!

Οπότε γιατί να μην τις δοκιμάσεις; Σωστά;

Στήθος

Βολικά όσο δεν φαντάζεσαι. Είτε τα μαγειρέψεις στο τηγάνι με νερό, είτε στο γκριλ του φούρνου σου, είτε ανάψεις τη σχάρα, είσαι βέβαιος για τη γεύση αλλά και για το γεγονός ότι τρως το κομμάτι με τα λιγότερα λιπαρά. Ποσώς μας ενδιαφέρει αυτό ωστόσο. Εμείς λέμε πάντα ότι το στήθος πρέπει να σερβίρεται ψητό, να κόβεται σε παράλληλες φέτες και στη συνέχεια να μπαίνει σε σάντουιτς. Μαζί με ντομάτα, αβγοσαλάτα ή μαγιονέζα και λιωμένο τυρί, δημιουργεί ένα από τα καλύτερα και πιο γευστικά σάντουιτς.

Μπούτια

Στην Αμερική δεν είναι χαζοί. Ξέρουν πως άπαξ και θες να τιμήσεις την αυθεντική νοτιοαμερικάνικη συνταγή του τηγανητού κοτόπουλου, θέλεις δύο πράγματα: μπούτια και σωστό deep fried. Το βουτυρόγαλο μαζί με το αλεύρι και τα μπαχαρικά είναι το 50% της γεύσης, μιας και συνδυάζει από το μαύρο πιπέρι και την σκόνη σκόρδου, μέχρι την γλυκιά πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Μετά είναι το τηγάνισμα. Θέλεις λαμπερή, χρυσαφένια κρούστα, που θα την επιτύχεις τόσο με ηλιέλαιο όσο και με φυστικέλαιο. Ιδανικά, το τηγάνισμα για ένα μπούτι κοτόπουλου δεν θέλει περισσότερο από 3 λεπτά για να το πετύχεις.

Φτερούγες

Μπορεί το μυαλό σου να πηγαίνει στο bucket του KFC, αλλά η αλήθεια είναι πως η φτερούγα μαγειρεύεται ακόμη καλύτερα στο φούρνο. Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε παραδοσιακοί, πρέπει να παραδεχτούμε πως η σωστή φτερούγα είναι καυτερή και πως επιβάλλεται να είναι Nashville – από την εν λόγω περιοχή. Και είχαμε φροντίσει ήδη να κάνουμε την συνταγή σε ξεχωριστό κείμενο που μπορείς να δεις εδώ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share